Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Απορριμματοπόλεμος" εταιριών

"Πάγωμα" της διαδικασίας για την προμήθεια 170 απορριμματοφόρων, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εταιρίας που συμμετέχει και στη δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ δέχτηκε την αίτηση της εταιρίαςΤΕΧΝΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΒΕ και ανέστειλε την από 3 - 6 - 98 απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών ως προς το μέρος εκείνο, με το οποίο είχε γίνει δεκτή η μία από τις δύο προσφορές της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟΑΒΕ) για τη συμμετοχή της στην περαιτέρω διαδικασία του διαγωνισμού για την αγορά 170 αυτοκινήτων αποκομιδής απορριμμάτων αντί ποσού 4,7 δισ. δρχ. Η αιτούσα εταιρία είχε επιλεγεί να συμμετάσχει και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού μαζί με τις εταιρίες ΕΛΒΟ και Α. ΚΑΟΥΣΗΣ ΑΕ.

Η Επιτροπή Αναστολών του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου πιθανολόγησε παραβίαση της νομοθεσίας περί ονομαστικοποίησης των μετοχών των ανώνυμων εταιριών στην περίπτωση της ΕΛΒΟ. Με άλλη απόφασή της απέρριψε ανάλογη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΛΒΟ, επειδή έγινε δεκτή μόνο η μία από τις δύο προσφορές της στο διαγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ