Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
"Σίριαλ" κατασυκοφάντησης των δασικών

Την πρακτική δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των πυρκαγιών "καυτηριάζει" για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημόσιων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΠΕΔΔΥ, με αφορμή την προχτεσινή "είδηση", ότι δασικός υποκίνησε εμπρηστή, τονίζουν τα εξής:

"Βιάστηκαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας χτες να δηλώσουν άμεσα ή έμμεσα αυτό που διέρρεαν συνεχώς, ότι "οι δασικοί βάζουν τις φωτιές". Η επόμενη μέρα απέδειξε ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν είχε τη βαρύτητα πουδόθηκε, αλλά και σε καμιά περίπτωση δεν αγγίζει το σύνολο των δασολόγων και των δασικών υπαλλήλων της χώρας.

Εμείς θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά ότι:

  • Υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης και των υπουργών Γεωργίας και Δημόσιας Τάξης για τη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στο Π.Σ.
  • Η κατασυκοφάντηση από τότε που άρχισαν οι μεγάλες πυρκαγιές, η κατασκευή "εμπρηστών δασικών" που θέλουν να πλήξουν "το κύρος του Π. Σ.", "το κυνήγι των μαγισσών", "το φούσκωμα" του αριθμού των πυρκαγιών κ.ά. έχουν ένα σκοπό: Να βγάλουν από πάνω τους τις πολιτικές ευθύνες της αποτυχημένης απόφασής τους.
  • Θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς της μεγάλης οικολογικής καταστροφής τούς συγκεκριμένους υπουργούς, γιατί "φόρτωσαν" στο Π. Σ. τον Ιούνιο, ένα αντικείμενο που δε γνώριζαν και δήλωναν ότι είναι πανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουν.

Και ο μεν "πανικός" του κυρίου Ρωμαίου θυμίζει τον περσινό κύριο Τζουμάκα του Σέιχ Σου, ο δε κύριος Τζουμάκας έχει κύριο πολιτικό στόχο "οι εμπρηστές δασικοί" να μην έχουν άποψη, ούτε να εναντιώνονται στον νόμο Τζουμάκα που κατατέθηκε.

"Αναρωτιέται η υπεύθυνη κυβέρνηση πώς, μετά απ' όλα αυτά, "οι εμπρηστές δασικοί" θα μπορέσουν να δουλέψουν μέσα στα δάση και να τα προστατεύσουν;" καταλήγει η ανακοίνωση της η ΠΕΔΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ