Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Σε ρόλο... τσιφλικά ο νομάρχης

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, για τον εκλεκτό του κυβερνώντος κόμματος, που θεωρεί "αυτόκλητους σωτήρες" τους βουλευτές του ΚΚΕ, που κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση για τη μονάδα της ΔΕΗ στην περιοχή

Απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να γίνει η μονάδα της ΔΕΗ, με φυσικό αέριο, στην Κομοτηνή, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο νομάρχης Ροδόπης Στ. Σταυρόπουλος,αλλά δε μένει μόνο σ' αυτό. Θέλοντας να δώσει εξετάσεις στους πολιτικούς του προϊσταμένους όχι μόνο εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως, αλλά αποτολμά να κάνει λόγο για "αυτόκλητους σωτήρες", σχολιάζοντας τις ανησυχίες των κομμουνιστών για τις επιπτώσεις, που θα έχει η δημιουργία της μονάδας στο νομό και τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Ξεπερνώντας, μάλιστα, και τον εαυτό του ο εν λόγω νομάρχης επιχείρησε να αναπτύξει την "εκσυγχρονιστική" άποψη, σύμφωνα με την οποία"δε ζούμε στη δεκαετία του... '30 και την ανάπτυξη δεν την ταυτίζουμε με τα εργατικά χέρια"!

Απαντώντας στις δηλώσεις του νομάρχη της περιοχής η ΝΕ Ν. Ροδόπης του ΚΚΕ τονίζει ότι το ύφος της απάντησης του νομάρχη θυμίζει τσιφλικά που δε θέλει ανάμειξη κάποιου άλλου στο τσιφλίκι του. Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

"Το ύφος της απάντησης του νομάρχη, όπως δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα, στο περιεχόμενο της Ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στην Κομοτηνή θυμίζει τσιφλικά, που δε θέλει ανάμειξη κάποιου άλλου στο τσιφλίκι του. Αλλιώς, αυτό λέγεται φασίζων λαϊκισμός.

Σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να μας χαρακτηρίζει "αυτόκλητους σωτήρες", πολύ περισσότερο στο συγκεκριμένο νομάρχη, αλλά και σε όσους έχουν δώσει πολύμορφη βοήθεια για να περάσει η πολιτική της μααστριχτικής υποβάθμισης του νομού μας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση χωρίς παρέκκλιση.

Το ύφος της απάντησης επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η δραστηριότητα του νομάρχη τον κατατάσσει στους εκλεγμένους κυβερνητικούς υπαλλήλους και όχι στους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες.

Τέλος, το ύφος του νομάρχη, αποδεικνύει ότι το περιεχόμενο της Ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ ενόχλησε εκείνους τους ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους που στηρίζει και θέλει να καλύψει ο κ. νομάρχης Ροδόπης.Επί της ουσίας τα επιχειρήματα του νομάρχη δεν αντέχουν σε σχολιασμό, αφού απευθύνονται σε πολύ αφελείς. Ποιος πιστεύει τώρα τα λόγια του νομάρχη για φράγμα Γρατινής, για όφελος των αγροτών, για αναδασμούς και άλλα ωραία που λέει. Εχει συσσωρευτεί τόση πείρα στους κατοίκους του νομού από τέτοιου είδους μεγάλα ψεύτικα λόγια που είναι ελάχιστοι εκείνοι που δίνουν βάση.

Η Ν. Ε. Ροδόπης, περιμένοντας και την τοποθέτηση της κυρίας υπουργού που θα επισκεφτεί την Κομοτηνή στις 6 Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων σχετικά με το πρόβλημα και το περιεχόμενο της Ερώτησης των βουλευτών μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ