Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τίμησαν τους νεκρούς του αγώνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ Λακωνίας. Οπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, οι αντιστασιακοί αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού έσμιξαν με τις νεότερες γενιές των αγωνιστών, με τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες. Η συνεστίαση έγινε στη Σκάλα Λακωνίας - το περασμένο Σάββατο 8 Αυγούστου - στο κέντρο Πολυτάκου.

Με εμφανή τα σημάδια της συγκίνησης, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ Λευτέρης Αναστασάκος,αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στη συνέχεια, τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα για την υλοποίηση των ανεκπλήρωτων ιδανικών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στα σύγχρονα λαϊκά προβλήματα και ιδιαίτερα σε εκείνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική η οποία υπηρετεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Κατόπιν τόνισε την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά και η πολιτική όλων των άλλων δυνάμεων, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συμφωνούν και υποβοηθούν την υλοποίηση των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ.

Μετά το χαιρετισμό του Δημ. Αρβανιτάκη, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Εκεί οι αντάρτες και οι αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ χόρεψαν και τραγούδησαν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες λαϊκές μάχες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Λουίζα Ρόζου γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αν. Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ο Χαρίτος Μιχαλάκης μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο Αρης Κουρεμπής μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ο Γιώργος Γριπιώτης δήμαρχος Σκάλας, ο Δήμος Λεβεντάκης γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, οΑντρέας Βασιλείου γραμματέας της ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ, καθώς και πλήθος φορέων και οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ