Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυρό κίνημα συμπαράστασης στην Βέρα Νικολα'ϊδου

Ισχυρό ράπισμα για την κυβέρνηση, αλλά και για αυτούς μεθοδεύουντην άθλια πολιτική δίωξη της υποψήφιας δημάρχου Νίκαιας Βέρας Νικολαϊδου,αποτελεί το κίνημα διαμαρτυρίας που ξεσήκωσε η απαράδεκτη απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής να τη θέσει σε αργία. Καθημερινά προστίθενται νέες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από μαζικούς φορείς εργαζομένων, συνταξιούχων, αντιστασιακών και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κοινή απαίτηση, η ανάκληση αυτής της απόφασης, ενώ όλοι τους εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στην υποψήφια δήμαρχο.

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ,όπως αναφέρει, "θεωρεί καθήκον της" να διαμαρτυρηθεί έντονα για την απόφαση του περιφερειάρχη.

"Η Β. Νικολαϊδου είναι αγωνίστρια, έχει ένα πλούσιο και δημιουργικό έργο και είναι καταξιωμένη στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας, αυτό είναι που φοβούνται ο νυν δήμαρχος Τράπαλης και η κυβέρνηση", επισημαίνει η Ομοσπονδία. Χαρακτηρίζει την πράξη αυτή "πέρα για πέρα αντιδημοκρατική", αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της ΤΑ περιφερειάρχης θέτει σε αργία εκλεγμένη από το λαό δημοτική σύμβουλο.

"Το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, είναι μια γενική αντίληψη που διαπερνά την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, με τη συμπεριφορά της στους ανέργους, στους εργαζομένους, με τον αντικομμουνισμό και τα άλλα, που κατά καιρούς δήλωσαν διάφοροι υπουργοί για μαύρο και κόκκινο φασισμό. Η ενέργεια αυτή έχει σχέση με τις συκοφαντίες κατά του αγωνιστή της εργατικής τάξης γγ της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επαγγελμάτων και μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ, καθώς και τη μήνυση κατά της προέδρου του Σωματείου του "Μινιόν" και άλλα τέτοια περιστατικά. Η δημοκρατική νομιμότητα είναι υπόθεση όλων μας και δεν μπορεί να περνάει έτσι. Ας είναι σίγουροι ο δήμαρχος Τράπαλης, ο περιφερειάρχης και η κυβέρνηση, που βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την αντιδημοκρατική κρατική ενέργεια, πως θα πάρουν την καταδικαστική απάντηση από το λαό της Κοκκινιάς στις δημοτικές εκλογές, όση λάσπη και αν προσπαθούν να ρίξουν σε μια καταξιωμένη αγωνίστρια", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή της.

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού

Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού επισημαίνει πως με αυτές τις μεθοδεύσεις οι πολιτικοί διώκτες της Νικολαϊδου επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν με ψέματα, να συκοφαντούν, να διατηρούν την παραπληροφόρηση, έτσι ώστε να μην εκφραστεί η αγανάκτηση των συνταξιούχων και των εργαζομένων από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

"Μάταια, όμως, πιστεύουν ότι έτσι θα ξεφύγουν από τη λαϊκή πολιτική τους καταδίκη. Απεναντίας, τέτοιου είδους αυταρχικές ενέργειες δυναμώνουν την πεποίθηση ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν αποσκοπεί μόνο στην οικονομική εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων - ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων όπως αυτών της περιοχής μας - αλλά πάει χέρι - χέρι με το τσάκισμα δημοκρατικών κατακτήσεων χρόνων, συμβαδίζει με πολιτικές αυταρχισμού σκοτεινών χρόνων, βαθιά καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού", υπογραμμίζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού.

Παράλληλα, δηλώνουν πως οι συνταξιούχοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγωνιζόμενου λαού της Κοκκινιάς, δε θα επιτρέψουν "οι κάθε αντιδραστικοί κύκλοι να αμαυρώσουν την περιοχή που βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αγωνιζόμενων παιδιών της χρόνια τώρα".

"Ο Ηφαιστος"

Το Σωματείο Συνταξιούχων Μετάλλου Πειραιά "Ο Ηφαιστος" καταγγέλλει την αντιδημοκρατική δίωξη της Βέρας Νικολαϊδου, τονίζοντας πως πρόκειται για σχεδιασμένη πολιτική δίωξη από μέρους της σημερινής κυβέρνησης. "Τα βρώμικα σχέδια του σημερινού δημάρχου Νίκαιας Β. Τράπαλη δε θα περάσουν. Η Β. Νικολαϊδου στάθηκε χρόνια τώρα κοντά στα προβλήματά μας και αγωνίζεται μαζί μας στους συνδικαλιστικούς αγώνες μας. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση εμείς οι συνταξιούχοι, πως θα δώσουμε ένα ισχυρό ράπισμα στον αντιλαϊκό δήμαρχο της Νίκαιας", καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου "Ο Ηφαιστος".

ΠΕΑΕΑ Κορυδαλλού

Η ΠΕΑΕΑ - Παράρτημα Κορυδαλλού καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του γγ της Περιφέρειας να θέσει σε "αργία" την καταξιωμένη στη συνείδηση του λαού, Βέρα Νικολαϊδου, δύο μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Επισημαίνει πως η παραπάνω απόφαση πυροδοτεί αντιδημοκρατικές δραστηριότητες και θρυμματίζει το θεσμό της ΤΑ, ενώ καλούν τους εμπλεκόμενους στη λήψη της παράνομης απόφασης να την ανακαλέσουν και να περιμένουν την έκδοση δικαστικής απόφασης.

ΠΕΑΕΑ Πετρούπολης

Η ΠΕΑΕΑ Πετρούπολης, αφού καταδικάζει την άθλια επίθεση ενάντια στην υποψήφιο δήμαρχο Βέρα Νικολαϊδου, τονίζει πως η πράξη της κυβέρνησης να την παύσει από δημοτική σύμβουλο, δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, αποδεικνύει ότι είναι πράξη καθαρά πολιτικής δίωξης. "Η εκλογή του χρόνου για την επίθεση της ποινής στην υποψήφια δήμαρχο στην προεκλογική περίοδο είναι ύποπτη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Περιφερειάρχη", τονίζει η ΠΕΑΕΑ Πετρούπολης. Καλεί, τέλος, να ανακληθεί η πολιτική δίωξη κατά της αγωνίστριας υποψήφιας δημάρχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ