Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΥΚΗ
Αντίσταση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής

Τη Διακήρυξή της έδωσε στη δημοσιότητα η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης"

Την ανάγκη να αποδοκιμαστούν οι διάφοροι υποψήφιοι και συνδυασμοί που προεκλογικά θα εμφανιστούν να εκφράζουν διαφορετική διαχείριση της ίδιας πολιτικής, επισημαίνει η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης",στη διακήρυξή της.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ, έχοντας συμμάχους τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, επιδιώκει να μετατρέψει τους δήμους σε έναν ακόμα αντιλαϊκό περιφερειακό μηχανισμό προώθησης των επιλογών των πολυεθνικών με αντιλαϊκά μέτρα, με πρόσθετες τοπικές φορολογίες στους δημότες, με ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, με το ξεθεμελίωμα των εργατικών δικαιωμάτων με την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. "Ετσι, μετατρέπονται οι δήμοι και οι νομαρχίες σε επιχειρήσεις πώλησης υπηρεσιών με στόχο το κέρδος", υπογραμμίζει η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης", τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται σαν μοχλός από την κυβέρνηση για την ανάθεση των μεγάλων αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών έργων, όπως διαχείριση ορεινών όγκων Αττικής, έργα Ολυμπιάδας 2004, φυσικό αέριο και άλλα, σε ιδιώτες και πολυεθνικές.

Με κύριο άξονα την αντίσταση, τη δράση και τη διεκδίκηση, η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Πεύκης" προτείνει την ουσιαστική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, το σταμάτημα κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να παρέχει στους δημότες δωρεάν και οι εκλεγμένοι στην ΤΑ να αντιταχθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού μας πλούτου.

Για το χαρακτήρα και τη σημασία αυτών των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η παράταξη υπογραμμίζει ότι η ψήφος δε μετρά μόνο τοπικά.Αν ενισχυθούν οι εκλογικοί δημοτικοί συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ θα ερμηνευτούν ως ψήφοι προς το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και οι δήθεν υπερκομματικοί συνδυασμοί που συγκροτεί η ΝΔ ή όσοι αποδέχονται το μονόδρομο της ΕΕ, θα αξιοποιηθούν πολιτικά για ακόμα πιο αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα για άμεσο ξεπούλημα και ευθυγράμμιση με τις επιλογές της οικονομικής ολιγαρχίας. Ενώ οι όροι "ανεξάρτητος" και "υπερκομματικός" είναι αποπροσανατολιστικοί.

Για το Δήμο Πεύκης επισημαίνεται η ανάγκη να αποδοκιμαστεί η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία "χτύπησε κατευθείαν στην τσέπη των δημοτών με υπέρογκες αναπροσαρμογές των δημοτικών τελών" και παράλληλα εκφράζεται η αντίθεση της Κίνησης στις άμεσες και έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις δημοτικού έργου.

Στόχος της "Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Πεύκης" είναι να παλέψει για να γίνουν σημαντικά έργα υποδομής, να περιφρουρηθούν τα δάση και να εξασφαλιστούν οι ελεύθεροι χώροι, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες στη χρήση γης, να βελτιωθεί η υποδομή των σχολικών συγκροτημάτων και των φορέων πρόνοιας και να λειτουργήσει υποκατάστημα του ΙΚΑ. Ενώ θα δοθεί σημαντική ώθηση στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και θα στηριχτούν τα εργατικά δικαιώματα των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων του δήμου.

Η λύση, καταλήγει η Διακήρυξη της Παράταξης, δε βρίσκεται στην εναλλαγή διαχειριστών της ίδιας πολιτικής, αλλά στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Στην αλλαγή των σημερινών συσχετισμών, στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, στην ίδια τη συμμετοχή του λαού, στην ενίσχυση των λαϊκών δυνάμεων, που αντιστέκονται στις επιλογές της και στις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ