Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Φέσι" 450 εκατομ. δρχ. σε καπνοπαραγωγούς

Με την ασυδοσία των καπνεμπόρων και την κοροϊδία της κυβέρνησης βρίσκονται αντιμέτωποι και φέτος πολλοί καπνοπαραγωγοί που περιμένουν ακόμα να πάρουν τα λεφτά τους για τη σοδειά του 1997.

Μετά το δρόμο του "φεσώματος", που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα οι καπνέμποροι Χαρδαλιάς και Πετρίδου για την παραγωγή του 1996, σειρά πήραν φέτος άλλες τρεις καπνεμπορικές εταιρίες. Οπως καταγγέλλουν καπνοπαραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας, οι εταιρίες "Γιουνάιτεντ Ληφ","Ταμπάκο Μαρ" και "Κεράνης" χρωστούν περίπου 450 εκατομ. δραχμές για τη σοδειά του 1997. Οι περιοχές όπου υπάρχουν ακόμα απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Βέροια, τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς και πρόκειται για καπνά των ποικιλιών "βιρτζίνια" "τσεμπέλια", "Σ-79" "Κατερίνη" και "Μπέρλεϊ". Τα χρήματα αυτά έπρεπε να καταβληθούν το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 1998, αλλά έχουν περάσει από τότε 2,5 μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα.

Η κοροϊδία σχετικά με το θέμα του φεσώματος των καπνοπαραγωγών παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού το υπουργείο Γεωργίας υποτίθεται ότι έφτιαξε επιτροπή κυρώσεων που θα παίρνει μέτρα και θα επιβάλλει κυρώσεις όταν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Ομως δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά και η περιβόητη επιτροπή κυρώσεων από τη σύστασή της μέχρι τώρα συνεδρίασε μόνο μια φορά για εθιμοτυπικούς λόγους. Επίσης, αναφορικά με το ίδιο θέμα οι παραπάνω εταιρίες υποτίθεται ότι έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές για τις ποσότητες καπνών που αγόρασαν, μετά τον περασμένο Μάρτη, όμως παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρώσει τους καπνοπαραγωγούς στις προβλεπόμενες προθεσμίες, καμία εγγυητική επιστολή δεν έχει εκπέσει μέχρι τώρα, ώστε να πληρωθούν έτσι οι φεσωμένοι καπνοπαραγωγοί.

Τα φαινόμενα αυτά που "εκτρέφει" η κυβέρνηση και το υπουργείο Γεωργίας, ανοίγουν το όρεξη στους καπνεμπόρους, για να δράσουν εντελώς ασύδοτα στο επόμενο διάστημα. Δηλαδή, να πατήσουν στο σβέρκο τους καπνοπαραγωγούς και να δώσουν ακόμα πιο εξευτελιστικές εμπορικές τιμές, παρά το γεγονός ότι φέτος η ποιότητα καπνών είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρσι, και στη συνέχεια να πληρώσουν όποτε τους βολεύει, αφού δεν πρόκειται να έχουν καμία κύρωση ή επίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ