Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Πεδίο μάχης, ο τσιγγάνικος καταυλισμός

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε προχτές βράδυ ο καταυλισμός Τσιγγάνων στο Ζεφύρι, όταν πάνοπλοι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επιχείρησαν να συλλάβουν διακινητές ναρκωτικών. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν τρία άτομα ενώ αναστατώθηκε ολόκληρη η περιοχή.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας, η δίωξη ναρκωτικών είχε πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που έκρυβαν ποσότητες χασίς μέσα στον καταυλισμό. Επειδή και κατά το παρελθόν είχε γίνει ανεπιτυχής απόπειρα σύλληψης των χασισεμπόρων, ανατέθηκε στη δίωξη ναρκωτικών η επέμβαση μιας εκπαιδευμένης ομάδας αστυνομικών. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε ένα σπίτι και ακινητοποίησαν περίπου δέκα άτομα. Οταν συνέχισαν τις έρευνες σε ένα παράπηγμα, δέχτηκαν επίθεση με καραμπίνες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο. Από τους συλληφθέντες κατάφεραν να ξεφύγουν τουλάχιστον οι έξι, ενώ ένας Τσιγγάνος, ο 20χρονος Ποτάπιος Καραγγούνης, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο ΓΚΝ Νίκαιας. Από εξοστρακισμό βολίδας τραυματίστηκε ελαφρά στον αυχένα, ο υπαστυνόμος Κωνσταντίνος Φαββατάς. Από τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 55 κιλά ακατέργαστο χασίς.

Γύρω στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, ένα περιπολικό της Ασφάλειας που εκτελούσε περιπολία στο Ζεφύρι, δέχτηκε επίθεση αγνώστων. Από τους πυροβολισμούς, με κυνηγετικό όπλο τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια ένας αρχιφύλακας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη δίωξη ναρκωτικών, όπου εξετάστηκαν για την πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ