Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Δυναμική αντίδραση για το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλεί, έκαναν χτες κάτοικοι της περιοχής μαζί με την υποψήφια δήμαρχο της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", Ελένη Παπαδοπούλου

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους εκκωφαντικούς θορύβους που δημιουργεί, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, πραγματοποίησαν χτες κάτοικοι της περιοχής μαζί με την επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΔΑΣ), υποψήφια δήμαρχο Ελένη Παπαδοπούλου.

Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα, αφού θα ακολουθήσει υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές ενέργειες για να γλιτώσουν επιτέλους από το βραχνά που η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή τους έχουν καταδικάσει να υφίστανται.

Να σημειωθεί ότι προ διετίας η δημοτική αρχή, διαφωνούσης της ΔΑΣ, και ενώ το εργοστάσιο δε λειτουργούσε 16 χρόνια, υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΗ για τη λειτουργία του επί πέντε χρόνια. Ρίχνοντας δε στάχτη στα μάτια των κατοίκων, υποστήριξε ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί τα τρία πρώτα χρόνια επί οκτώ μήνες τον χρόνο και τα επόμενα δύο, επί τρεις μήνες. Χθες, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων με τον διευθυντή του εργοστασίου, αποδείχτηκε ο εμπαιγμός που έκρυβε αυτή η συμφωνία, αφού οι μήνες λειτουργίας και αργίας του εργοστασίου δεν υπολογίζονται ολόκληροι, αλλά με 10ήμερα ή 15νθήμερα εναλλάξ, που στην πράξη σημαίνει ότι το εργοστάσιο λειτουργεί και θα λειτουργεί όλους τους μήνες του χρόνου.

"Η συμφωνία που υπέγραψε ο δήμαρχος Γιώργος Χάσκας είναι μία μεγάλη απάτη",τόνισε η Ελένη Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας ότι αν δεν αντιδράσουν οι κάτοικοι, όπως είχαν αντιδράσει στο παρελθόν, το εργοστάσιο μετά τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα συνεχίσει τη λειτουργία του για τουλάχιστον 20 ακόμα χρόνια. "Ο λαός να καταλάβει ότι αυτοί που τον κοροϊδεύουν και εκμεταλλεύονται την ψήφο του, στις εκλογές της 11ης του Οκτώβρη πρέπει να πάνε στην άκρη",υπογράμμισε η Ελένη Παπαδοπούλου.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του εργοστασίου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από ό,τι έχει κάνει για τη μείωση των θορύβων. "Αθόρυβο εργοστάσιο δεν έχει ακόμα εφευρεθεί", υποστήριξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ