Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλημμύρα εξαπάτησης

Κάθε χρόνο λοιπόν, το ίδιο σκηνικό. Μόλις κοπάσει η πύρινη λαίλαπα των πυρκαγιών του καλοκαιριού, που προκαλεί φυσικά η εμπρηστική κυβερνητική πολιτική, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι σπεύδουν να εξαγγείλουν "επείγοντα" μέτρα και έργα για την αποφυγή των αναπόφευκτων - φευ - φθινοπωρινών και χειμερινών πλημμυρών! Και πώς να μη γίνει αυτό, όταν οι τάχα "επείγουσες" εξαγγελίες ποτέ δεν υλοποιούνται, αφού λείπουν ο στοιχειώδης προγραμματισμός και οι στοιχειώδεις μελέτες; 'Η, ακόμη χειρότερα, όταν τα διάφορα αυτά έργα (κατασκευή μικρών ξύλινων και τσιμεντένιων φραγμάτων) αποτελούν μέτρα - ασπιρίνες, ανίκανα να αναχαιτίσουν τις πλημμύρες που προκαλεί η πλήρης αποψίλωση των δασών; Τρανή απόδειξη τα μικρά φράγματα που κατασκευάστηκαν στην Πεντέλη μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 1995 και δεν απέτρεψαν τις πλημμύρες, καθώς άλλα ουσιαστικότερα έργα, όπως η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, ακόμη βρίσκονται υπό... δημοπράτηση! "Ανθρακες", επομένως, "ο θησαυρός" και των φετινών εξαγγελιών της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι εξαγγελίες όμως αυτές της κυβέρνησης έχουν φέτος και έναν άλλο στόχο. Αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της παροχολογίας, του αποπροσανατολισμού και της εξαπάτησης του λαού της Αττικής για την υφαρπαγή της ψήφου του, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Δικαιολογημένη, άρα, η θέση των εκπροσώπων της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", οι οποίοι χαρακτηρίζουν τις "ειδήσεις" για διάθεση 25 δισ. δρχ. για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική μονάχα ως προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες. Κι αυτό γιατί για να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική προστασία στη Δυτική Αττική απαιτούνται πάνω από 100 δισ. δρχ. - και πάνω από 250 δισ. για ολόκληρη την Αττική - που δε φαίνεται διατεθειμένη η κυβέρνηση να δώσει, έχοντας προφανώς άλλες προτεραιότητες, όπως οι σκανδαλώδεις αναθέσεις "μεγάλων - καταστροφικών για το περιβάλλον - έργων" και οι ιδιωτικοποιήσεις. Γιατί όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική προχωρούν με "βήματα χελώνας" και δε θα έχουν ολοκληρωθεί ούτε το φετινό χειμώνα. Γιατί η επιμονή της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοκαταπατητών και των οικοπεδοφάγων - ακόμη και με την προώθηση δασοκτόνων νομοσχεδίων - ενισχύει κάθε χρόνο και πιο πολύ το "φαύλο κύκλο" των πυρκαγιών και των πλημμυρών.

Δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς μαντικές ικανότητες για να προβλέψει ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τους κατοίκους των περιοχών που έπληξε το καλοκαίρι η μανία των πυρκαγιών, όπως της Πεντέλης, του Υμηττού, του Αυλώνα, του Περάματος και της Σαλαμίνας. Κι είναι γνωστός ο ένοχος: η κυβερνητική πολιτική. Κι αυτό βέβαια το έχουν υπόψη τους οι κάτοικοι της Αττικής, οι οποίοι έχουν δυνατότητες για να απαντήσουν. Πρώτον: Με τη μαζικοποίηση του ενωτικού τους μετώπου, ώστε να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας και ουσιαστικά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου, που επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα έχει προτείνει το μαχόμενο λαϊκό κίνημα. Δεύτερον: Με την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές. Μια ψήφος που θα ενισχύει τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ και ταυτόχρονα θα δίνει ένα ηχηρό ράπισμα στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Κάθε άλλη απάντηση ρίχνει απλώς νερό στο μύλο αυτής της εγκληματικής και επικίνδυνης για το λαό και τον τόπο πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ