Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά των περικοπών

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας τις επόμενες τρεις μέρες, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εφημεριών. (Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών -ΟΕΝΓΕ - κήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις από 11 έως 15.9.1998).

Αύριο αρχίζει η τριήμερη απεργία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ενώ την Τετάρτη θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Σωτηρία", ώρα 11 π.μ.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί άμεσα να γίνουν αποδεκτά τα προγράμματα εφημεριών και να αναπροσαρμοστεί η εφημερία ετοιμότητας στο 60% της τιμής της ενεργού εφημερίας, καθώς και το ωρομίσθιο της εφημερίας με συνυπολογισμό του επιδόματος βιβλιοθήκης. Επίσης, ζητά να εξασφαλιστεί επίδομα εξομάλυνσης σε όσους γιατρούς με το νέο ιατρικό μισθολόγιο έχουν λιγότερες, συνολικά,αποδοχές από αυτές του Δεκέμβρη του 1997.

  • Οι γιατροί του "Ευαγγελισμού",εκτός απ' τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΕΙΝΑΠ, αποφάσισαν να αποσύρονται από το πρόγραμμα των εφημεριών από τις 24.9.1998 και μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, γιατί τα χρήματα για τις εφημερίες εξαντλούνται στις 23.9.1998.
  • Στο Κρατικό της Νίκαιας οι γιατροί αποφάσισαν από την ερχόμενη Τρίτη (15.9.1998) να απέχουν από κάθε εργασία στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και να αποσύρουν το πρόγραμμα εφημεριών από τις 22.9.98 γιατί μέχρι τότε φτάνουν τα εγκεκριμένα κονδύλια.
  • Οι γιατροί του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός",εκτός απ' τη συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΓΝΕ και της ΕΙΝΑΠ, θα συνεχίσουν με 4ωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) αμέσως μετά τη λήξη των παραπάνω κινητοποιήσεων.Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού συμπλήρωσαν μια βδομάδα κινητοποιήσεων, ενώ αύριο θα γίνει συνέλευση της Ενωσής τους (ΕΝΙΘ).
  • Αύριο αρχίζει η διήμερη απεργία των γιατρών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου (ΠΕΠΑΝΓΗ) αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για την Τρίτη ως συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των γιατρών, αλλά και για να διεκδικήσει τις υπερωρίες οχτώ μηνών για τους εργαζόμενους.

  • Επίσης συνεχίζεται αύριο - και λήγει μεθαύριο - η απεργία που αποφάσισε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ).
  • Αύριο και μεθαύριο θα γίνουν τετράωρες στάσεις εργασίας (8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.) που αποφάσισε η Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Ηπείρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ