Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στις γειτονιές της νεανικής πολιτείας

Στο χώρο του Φεστιβάλ έχουν τη δική τους θέση όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. Φέτος το Φεστιβάλ θα έχει τέσσερις εξέδρες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Πρόκειται για την κεντρική εξέδρα, τη Μουσική Σκηνή, το Λαϊκό Στέκι και το χώρο της Τέχνης και της Δημιουργίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει το δικό της ξεχωριστό χώρο στο Φεστιβάλ. Εκεί, εκτός από τα περίπτερα της ΝΑΣ θα υπάρχουν και περίπτερα Δημοτικών Αγωνιστικών Κινήσεων. Εκεί κοντά θα βρίσκονται και οι εθνικοτοπικές οργανώσεις,που και φέτος θα έχουν το δικό τους χώρο.

Το φιλειρηνικό κίνημα, η αντιιμπεριαλιστική δραστηριότητα της ΚΝΕ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη θα έχουν τη θέση τους στο χώρο που είναι αφιερωμένος στην Ειρήνη,ενώ η πρόταση για λαϊκό μαζικό αθλητισμό, ενάντια στην εμπορευματοποίηση θα παρουσιάζεται στο χώρο του Αθλητισμού.

Σε μια περίοδο κατά την οποία τα εργασιακά δικαιώματα και το δικαίωμα στη μόρφωση θυσιάζονται στις ανάγκες του κεφαλαίου, η ΚΝΕ αφιερώνει στη Μόρφωση, την Ειδίκευση και τη Δουλιά έναν ξεχωριστό χώρο. Εκεί θα βρίσκονται περίπτερα σχετικά με τις ιδιωτικές σχολές, το περίπτερο των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας και των μαθητών νυχτερινών σχολείων, της ΕΣΑΚ και των επιτροπών νέων, των ενώσεων ξένων εργατών που εργάζονται στην Ελλάδα. Η δράση ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά δε θα λείπει και από αυτό το Φεστιβάλ και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει ο χώρος των Ενοπλων Δυνάμεων,ο οποίος φέτος θα είναι διαμορφωμένος σε μικρογραφία στρατοπέδου, με σκοπιές, καψιμί κλπ, τα οποία όμως θα λειτουργούν όχι σαν τα στρατόπεδα, αλλά όπως θα ήθελαν οι ίδιοι οι φαντάροι. Κοντά σε αυτό θα βρίσκονται τα περίπτερα τωνΣωμάτων Ασφαλείας και της Συνθήκης Σένγκεν.

Η ιστορία του ΚΚΕ, η εποποιία της ΕΑΜικής Αντίστασης δεν μπορούν να λείπουν από το Φεστιβάλ της νεολαίας και θα βρίσκονται στο χώρο της Κεντρικής Εξέδρας. Την κεντρική εξέδρα θα πλαισιώνουν και τα περίπτερα του "Ριζοσπάστη", του "Οδηγητή", του "902" και της ΚΟΜΕΠ, ενώ και φέτος θα λειτουργήσουν τα βιβλιοπωλία σε κεντρικό χώρο.

Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος η λειτουργία του Παιδότοπου,για τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ, ο οποίος θα βρίσκεται σε μεγαλύτερο χώρο από πέρυσι, με παραστάσεις κουκλοθεάτρου και καραγκιόζη και πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής δραστηριότητας.

Στο χώρο που η Οργανωτική Επιτροπή ονομάζει "χώρο τέχνης και δημιουργίας" πολύ μακριά από τα πρότυπα "τέχνης" που προβάλλονται και προωθούνται από την κυρίαρχη ιδεολογία, η πραγματική τέχνη για το λαό και τη νεολαία θα βρίσκεται στο προσκήνιο. Εκεί, θα γίνουν και δύο συζητήσεις για την καλλιτεχνική παιδεία και για το ρόλο του καλλιτέχνη. Ειδικός χώρος θα υπάρχει για τον Κινηματογράφο,όπου καθημερινά θα γίνεται προβολή ταινιών.

Κάθε βράδυ, στο Λαϊκό Στέκι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χώροι με πλούσια δραστηριότητα (2018-09-15 00:00:00.0)
«Ριζοσπάστης» και «902.gr» (2017-09-22 00:00:00.0)
Πολιτικές συζητήσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια (2011-09-06 00:00:00.0)
Πολιτεία αφιερωμένη στην πρωτοπόρα θεωρία και δράση (2008-08-31 00:00:00.0)
Βήμα γόνιμου, ζωντανού διαλόγου (2000-09-17 00:00:00.0)
Με κέφι και μεράκι στήνουν τη νεανική πολιτεία (1997-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ