Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νόημα της ψήφου

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση μπορεί να μην ανατρέπουν ούτε να αναδείχνουν κυβερνήσεις, αλλά έχουν μεγάλη πολιτική σημασία. Ολα τα κόμματα διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο, για να ενισχυθεί η πολιτική τους γενικά και στην αυτοδιοίκηση, για να πουν ότι κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του μόχθου, αλλά και γιατί μέσα από τους δήμους και τις νομαρχίες ασκείται πολιτική. Ποιους συνδυασμούς πρέπει να εμπιστευτεί και να ενισχύσει ο λαός;Οι υποψήφιοι της κυβέρνησης και της ΝΔ, συναγωνίζονται για την αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιαίτερα στους κοινωνικούς τομείς, της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, για να παρέχονται με πληρωμή και ας έχουν πληρωθεί με τη βαριά φορολογία από το κράτος. Συναγωνίζονται για το ποιος θα επιβάλει πιο βαριά φορολογία, στο όνομα της οικονομικής αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης, ξεζουμίζοντας το λαό. Το 64,7% των εσόδων του Δήμου Αθήνας και το 80% του Δήμου Πειραιά, προέρχονται από φορολογία. Προωθούν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση που ξεκληρίζει τους αγρότες, μοιράζει προγράμματα για τη μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε κερδοφόρα για το κεφάλαιο επιχείρηση.

Οι δυνάμεις του ΣΥΝ, όσες συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ, ταυτίστηκαν μαζί του. Οσες δε συνεργάστηκαν δεν αντιπολιτεύονται, αλλά δεν τα βρήκαν με το ΠΑΣΟΚ στη μοιρασιά. Οι "αντάρτες" παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την πολιτική του, αλλά δεν πήραν το επίσημο χρίσμα. Εχουν, όμως, τις "ευλογίες" της ηγεσίας του ΔΗΚΚΙ, που τους στηρίζει, στο όνομα του "καλού" ΠΑΣΟΚ.

Οι λαϊκές δυνάμεις, όμως, θα επιλέξουν τους συνδυασμούς, που στηρίζει το ΚΚΕ, μέσα στους οποίους συμπαρατάχτηκαν και άλλοι αγωνιστές, με μοναδική τους δέσμευση τα λαϊκά συμφέροντα. Η αγωνιστική τους δράση εγγυάται ότι και μέσα από την αυτοδιοίκηση θα απειθαρχούν στις αντιλαϊκές επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ