Πέμπτη 1 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Η ψήφος είναι δύναμη του λαού

Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους, κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους που να συναλλάσσονται, υποτάσσονται και εξυπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική

"Η πολιτική της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία ενώ πολλοί άλλοι βρίσκονται κάτω από την άμεση απειλή της. Αν δεν υπάρξει μαχητική αντίσταση και πάλη ενάντια σ' αυτή την πολιτική, η στρατιά των ανέργων θα μεγαλώνει",τόνισε ο υποψήφιος Νομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης" Μιχάλης Σπυριδάκης,μιλώντας στους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΜΕΛ,όπου περιόδευσε χτες.

Διάχυτη είναι η ανησυχία ανάμεσα στους εργαζόμενους για το μέλλον και τις προοπτικές της επιχείρησης. Οι 200 περίπου εργαζόμενοι ζουν με το καθημερινό άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον, καθώς βλέπουν να μειώνονται συνέχεια οι δυνατότητες για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. "Ολοι οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να αντιτάξουν ένα αποφασιστικό "όχι" σε όλους αυτούς που δεν κάνουν καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων", σημείωσε ο Μιχάλης Σπυριδάκης.

Η αντιπροσωπεία της ΝΑΣΘ επισκέφθηκε στη συνέχεια το εργοστάσιο της Ομοσπονδίας Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης,όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Ο Μιχάλης Σπυριδάκης σημείωσε ότι η κυβερνητική πολιτική απέναντι στους συνεταιρισμούς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία και κλείσιμο όλες τις ΑΣΟ και τις παραγωγικές μονάδες τους. Τέλος προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει αποφασιστική απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση με στόχο την κατάργηση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους

Το βράδυ της Τρίτης ο υποψήφιος νομάρχης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο συνοικισμό Μεταγωγών Αμπελοκήπων,ενώ νωρίτερα περιόδευσε σε γειτονιές της πόλης. Στην ομιλία του, ο Μ. Σπυριδάκης σημείωσε την εξαιρετική σημασία που έχουν οι εκλογές για την ΤΑ, για τον χαρακτήρα των θεσμών των Δήμων και των Νομαρχιών και για τις εξελίξεις στη χώρα, καθώς και για την πολιτική που ασκείται και εφαρμόζεται σε βάρος του λαού και τη βιώνει ο φτωχός κόσμος των πόλεων και της υπαίθρου.

"Ο αγώνας για τη βελτίωση της ζωής του λαού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, είναι κοινός. Και οι πολιτικές όμως, απέναντι στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της ΤΑ είναι ενιαίες", διευκρίνισε, σημειώνοντας πως "ξεκινάνε από την ΕΕ, υλοποιούνται στυγνά από την πλευρά της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις στην ποιότητα και στην ίδια τη ζωή, στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού και όλων των εργαζομένων είναι κοινές".

"Η ψήφος είναι δύναμη στην απόλυτη κυριότητα του λαού", είπε και κάλεσε τους δημότες των Αμπελοκήπων να μην ψηφίσουν δυνάμεις, ψηφοδέλτια και υποψηφίους που στην πράξη αποδείχτηκε ότι συμβιβάζονται, ότι συναλλάσσονται και υποτάσσονται στις εντολές, στις κατευθύνσεις και στις πολιτικές που έχουν στόχο την παραπέρα εκμετάλλευση, την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής και των συμφερόντων του λαού".

Τέλος ο Μ. Σπυριδάκης ξεκαθάρισε πως με τη λογική της διαχείρισης που σήμερα διαπνέει την πλειοψηφία των δημάρχων και Νομαρχών, ο λαός δεν μπορεί να ελπίζει σε αλλαγές προς το καλύτερο και κατέληξε: "Οι δήμαρχοι όλων των δήμων, έχουν ανάγκη από συμπαράσταση, από υποστήριξη, από διεκδικητική Νομαρχία ώστε από κοινού να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας από την κεντρική εξουσία. Δικαιώματα τα οποία στερούν από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην προσφορά υπηρεσιών, στην εξασφάλιση απαντήσεων και λύσεων στα εκκρεμή και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και συνολικά η χώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ