Κυριακή 25 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο ανθυπαστυνόμος

Ελεύθερος αφέθηκε χτες μετά την απαγγελία της κατηγορίας της κλοπής πορτοφολιού από τον εισαγγελέα και τον ορισμό της δίκης του για τις 29 Μάρτη του '99, ο 18χρονος Σλόμπονταν Μασίνοβιτς.Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης, από τη σφαίρα του οποίου την προηγούμενη μέρα έπεσε νεκρός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς.Ο αξιωματικός της Αστυνομίας, που, ήδη, από το απόγευμα της Παρασκευής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, επρόκειτο να ζητήσει αναβολή, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Χτες από το πρωί, οι 215 Σέρβοι μαθητές βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε συμπαράσταση στον συμμαθητή τους που εκείνη την ώρα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα. Λίγο πριν την προσαγωγή του αστυνομικού, επρόκειτο να αναχωρήσουν για τη χώρα τους, όμως, λόγω της εξάντλησης από την ολονύχτια ταλαιπωρία τους έξω από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και την ψυχική ένταση, οι κοπέλες κατέρευσαν και οδηγήθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Αγιος Παύλος.

Ολο το προηγούμενο βράδυ, οι Σέρβοι μαθητές βρίσκονταν έξω από την Ασφάλεια, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συμμαθητής τους Σλόμπονταν Μασίνοβιτς 18 χρονών που κρατούνταν και ανακρινόταν ως ύποπτος για την κλοπή πορτοφολιού, μετά την αναγνώρισή του από το θύμα της κλοπής Ε. Τατατζικίδου.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, συγκλονισμένα τα παιδιά, πήγαν στον τόπο της τραγωδίας, απόθεσαν λίγα λουλούδια και άναψαν κεριά στη μνήμη του συμμαθητή και φίλου τους, Μάρκο Μπουλάτοβιτς. Τώρα μόνο οργή και αγανάκτηση θα συνοδεύει την ανάμνηση του φίλου τους, που χάθηκε πριν προλάβει να ζήσει.

Η σορός του άτυχου νεαρού αναμένεται να μεταφερθεί στη χώρα του αύριο, συνοδεία των γονιών του, που επρόκειτο να φτάσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ