Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Συλλογική Σύμβαση των μισθωτών γιατρών

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 1998, που αφορά στους όρους αμοιβής και εργασίας των μισθωτών γιατρών των ιδιωτικών κλινικών, οίκων ευγηρίας και ιατρικών εργαστηρίων, καταρτίστηκε και υπογράφηκε στις 24 Ιούνη 1998. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Αθηνών - Πειραιώς (ΣΕΙΝΑΠ), η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας στις 2.7.98 και έγινε υποχρεωτική την ίδια ημερομηνία με την υπουργική απόφαση αρ. 11959/25.8.1998 (ΦΕΚ 964, τεύχος Β, 9.9.1998).

Ο ΣΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ότι για την κατάρτιση της φετινής ΣΣΕ καθοριστική υπήρξε η συμβολή της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Τα κύρια σημεία της νέας ΣΣΕ έχουν ως εξής:

  • Οι βασικοί μισθοί αυξάνονται από 1.4.98 κατά 2,4% και καθορίζονται στις 153.900 δραχμές. Επίσης, από 1.10.1998 αυξάνονται περαιτέρω κατά 2,4% και καθορίζονται στις 157.600 δραχμές.
  • Κατά τα ίδια ποσοστά και από τις ίδιες ημεροχρονολογίες, αυξάνονται τα κατώτατα δραχμικά ποσά των μηνιαίων αποζημιώσεων των εφημεριών ετοιμότητας.
  • Η ετήσια κανονική άδεια ανέρχεται σε πέντε εργάσιμες βδομάδες με πενθήμερη εργασία, μετά από προϋπηρεσία 15 ετών ανεξαρτήτως εργοδότη.
  • Παρέχεται δίκλινος θάλαμος υπηρεσίας στους εφημερεύοντες ιατρούς.
  • Παρέχεται νοσηλεία σε Α θέση σε ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΤΣΑΥ.
  • Χορηγείται επίδομα 20% στους γιατρούς που εργάζονται σε αίθουσες πρόωρων και σε τμήματα παιδιών με ειδικές ανάγκες.
  • Χορηγείται προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 75% κατά την ημέρα των Θεοφανίων, όταν αυτή δε συμπίπτει με ημέρα Κυριακή.

Ο ΣΕΙΝΑΠ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σωστή εφαρμογή των συμβάσεων, την παραπέρα βελτίωση των συνθηκών εργασίας και το σταμάτημα της "μαύρης αγοράς" στις αμοιβές των γιατρών. Τέλος, καλεί όλους τους μισθωτούς γιατρούς να πυκνώσουν τις τάξεις του Συλλόγου και με την ενεργό συμμετοχή τους να δώσουν νέα δυναμική στις δραστηριότητες του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ