Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ
Ευθύνες έχει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Συμπαραστάτη στον αγώνα τους οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκουν τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης",η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι "η έλλειψη καθηγητών, δασκάλων καθώς και σχολικών βιβλίων σε πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την αντιλαϊκή, ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα του ψευδεπίγραφου εθνικού στόχου της ΟΝΕ, θυσιάζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και κάθε άλλο κοινωνικό αγαθο, προς όφελος των πολυεθνικών και του κεφαλαίου".

Η ΝΑΣΘ δεν παραλείπει να επισημάνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και ειδικά του νομάρχη, που αν και γνώριζε τις ελλείψεις, δεν πήρε όλα εκείνα τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, δείχνοντας αδικαιολόγητη ανοχή στη μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας. Τονίζει, δε, ότι όποιες ενέργειες ανακοινώνει τώρα, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στόχο και σκοπό έχουν να σταματήσουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των μαθητών, γονιών, καθηγητών και δασκάλων που αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης.

Σημειώνεται επίσης ότι παρόλο που η ΝΑΣΘ και ο Μ. Σπυριδάκης είχαν θέσει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο νομάρχης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ