Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Μεγάλο συλλαλητήριο μαθητών

Με μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδες μαθητές των Τρικάλων διαδήλωσαν χτες την αντίθεσή τους στο νόμο Αρσένη και την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, ζητώντας ταυτόχρονα άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μαθητές από το Πολυκλαδικό Λύκειο, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο και 9ο Λύκεια και τα δύο ΤΕΕ, πραγματοποίησαν τεράστια πορεία προς τη Νομαρχία, όπου συναντήθηκαν με τον νομάρχη Τρικάλων και του επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Τα προβλήματα, τα οποία εξαναγκάζουν τους μαθητές να προχωρούν σε καταλήψεις σχολείων, αποχές και κινητοποιήσεις, είναι πολλά στα Τρίκαλα - όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας - καθώς η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση διαλύει τη δημόσια παιδεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και πέρασαν δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, σχεδόν τίποτα δε λειτουργεί, όπως θα έπρεπε, στα σχολεία του νομού Τρικάλων. Ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής και πλημμελούς ενημέρωσης των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές που προωθούνται, έχουν αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία να υπολειτουργούν και ειδικά τα ΤΕΕ να μη λειτουργούν καθόλου μέχρι στιγμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ