Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τεράστια κενά σε σχολεία του Πειραιά

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και μαθητών χτες στο υπουργείο Παιδείας

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποίησαν χτες, μαθητές από τα σχολεία του Περάματος,μαζί με Συλλόγους Γονέων από Κορυδαλλό,Κερατσίνι,Νίκαια,Πέραμα και την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά.Μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση της εκπαίδευσης στον Πειραιά και το Πέραμα, με την εφαρμογή της "μεταρρύθμισης". Γονείς και μαθητές αντιδρούν στις συμπτύξεις τμημάτων, την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών θέσεων σε εκπαιδευτικούς, που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες. Συγκεκριμένα στο Πέραμα λείπουν 47 εκπαιδευτικοί και στον Πειραιά 280.

Σε συνάντηση που είχαν οι γονείς και οι μαθητές, παρουσία και του δημάρχου Περάματος Γ. Πατσιλινάκου,με τη διευθύντρια του γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Τριαντογιάννη, την άκουσαν να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Πειραιά, ενώ θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά στο Πέραμα. Ο κ. Καφαντάρης διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Παιδείας Γ. Ανθόπουλου, απαντώντας στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά Κούλα Κυριακοπούλου, είπε ότι την Τρίτη θα καλέσει σε σύσκεψη τους διευθυντές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να... ενημερωθεί και την Πέμπτη θα ενημερώσει την Ομοσπονδία.

Στις 19 Νοέμβρη η Ομοσπονδία Γονέων θα επιδιώξει νέα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της εκπαίδευσης στο Πέραμα, ο δήμαρχος της πόλης Γ. Πατσιλινάκος,επισήμανε ότι "παρά τα τεράστια προβλήματα που έχουμε, με 47 κενές θέσεις, ελλείψεις σε βιβλία και υλικοτεχνική υποδομή, ανύπαρκτα ΤΕΕ, το υπουργείο εξακολουθεί να δηλώνει ότι θα βρει πιστώσεις για τα κενά,ενώ ήδη έχουμε μπει στα μέσα Νοεμβρίου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και των γονιών που αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση. Δίνουμε περιθώριο στους αρμόδιους τη βδομάδα που έρχεται να καλύψουν τα κενά στο Πέραμα και από εκεί και πέρα είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε όλα τα σχολεία και να προχωρήσουμε ακόμα και σε κατάληψη του υπουργείου".

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κούλα Κυριακοπούλου,χαρακτήρισε απαράδεκτη την αντιμετώπιση, που είχαν οι γονείς στο υπουργείο, επισημαίνοντας ότι "παρά τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης στον Πειραιά για μια ακόμη φορά οι γονείς παραπέμπονται σε διευθυντές γραφείων του υπουργείου, που δηλώνουν αναρμόδιοι για τα προβλήματά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ