Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο εδώλιο η απεργία

Στο Εφετείο Αθηνών δικάζονται για κακούργημα μεθαύριο Δευτέρα οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων της υπηρεσίας, καθώς και ο ηλεκτρολόγος Ν. Αργυρίου.

Η κατηγορία σε βάρος τους απαγγέλθηκε κατά την απεργιακή κινητοποίηση, την οποία κήρυξε η ΟΣΥΠΑ το Δεκέμβρη του 1994, αντιδρώντας στο ξεπούλημα του αεροδρομίου Σπάτων σε ξένα συμφέροντα, που αποτέλεσε και τον προπομπό των ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου τομέα. Τότε, η πράξη του ηλεκτρολόγου Ν. Αργυρίου να μην ανάψει τα φώτα στο διάδρομο προσγείωσης χαρακτηρίστηκε κακούργημα και προφυλακίστηκε, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή χρηματικής εγγύησης. Οι δύο πρόεδροι δικάζονται για ηθική αυτουργία.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των απεργιακών αγώνων των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος παραπομπής των τριών συνδικαλιστών στο δικαστήριο για κακούργημα, καθώς ξεδιπλώνονται οι πρώτοι ελπιδοφόροι απεργιακοί αγώνες, ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΥΠΑ.

Η ΕΣΚ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιταχθεί αποφασιστικά στην ποινικοποίηση κάθε διεκδικητικού αγώνα, να σταθεί αλληλέγγυο στους δικαζόμενους συνδικαλιστές και ζητά από την ΟΣΥΠΑ να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας μεθαύριο Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ