Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Μια ακόμα αίτηση για την άρση του

Μετά τη Θεσσαλονίκη και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών απέστειλε σχετικό έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε 1Ο μέρες η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, γνωστοί και "άγνωστοι" παίρνουν θέση...

Μετά την έκκληση για συνδρομή εκ μέρους της Αστυνομίας... στη φύλαξη των ακάλυπτων χώρων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά τις νυκτερινές ώρες, έχουμε άλλη μια ενέργεια στην κατεύθυνση για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Δημόπουλος, απέστειλε χτες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλο (πρόκειται για απλή συνωνυμία), έγγραφο με το οποίο ζητάει την άποψη της εισαγγελικής αρχής για το πώς μπορεί να προστατευτεί το πανεπιστημιακό άσυλο και να φρουρείται ο χώρος του πανεπιστημίου! Ανεξάρτητα από τα πραγματικά κίνητρα, η κατάθεση της αίτησης στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως άσχετη με τον ερχόμενο γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για τον οποίο ήδη "ακούγονται" διάφορα από κύκλους των γνωστών "αγνώστων" περί "εκρηκτικής συμμετοχής" σ' αυτόν...

Να υπενθυμίσουμε ότι η επιχείρηση της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν με το φόνο που διαπράχθηκε στις 20 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Τότε κάποιοι από τους κοσμήτορες εισηγήθηκαν τη... φρούρηση των ακάλυπτων χώρων του πανεπιστημίου από αστυνομικούς κατά τις νυχτερινές ώρες. Το μέτρο αυτό, όπως επισημάνθηκε από διάφορους φορείς, ουσιαστικά θα σήμαινε την "ημικατάργηση" του πανεπιστημιακού ασύλου.

Για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τη φρούρηση των χώρων του πανεπιστημίου εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν προτείνει τη φύλαξη με την πρόσληψη φυλάκων. Επίσης, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των ΠΚΣ με τον πρύτανη και τα μέλη της Συγκλήτου, αμέσως μετά από το φονικό συμβάν στην Πλατεία Χημείου, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της σε κάθε μέτρο που θέτει υπό αμφισβήτηση το άσυλο και πρότεινε την άμεση πρόσληψη νυχτοφυλάκων σε όλες τις σχολές, πλήρη φωτισμό όλου του πανεπιστημιακού χώρου και περιπολίες της Αστυνομίας περιμετρικά του πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ