Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Στα "θα" μένει η κυβέρνηση

Συζητήθηκε χτες η Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη

Στο πεδίο των... "θα" και της υποσχεσιολογίας, παραμένει το θέμα της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως κατέστησε σαφές χτες, ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Φαρμάκης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για 4.750 προσλήψεις, οι οποίες εκκρεμούν και θα γίνουν την επόμενη χρόνια, σημειώνοντας ότι όλες θα γίνουν με βάση το νόμο 2190 "όπως αυτός τροποποιήθηκε". Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε, η κυβέρνηση επιδιώκει τρόπους συντόμευσης της διαδικασίας δημιουργώντας ερωτηματικά. Παράλληλα, ο Γ. Φαρμάκης αμφισβήτησε το ότι υπάρχουν σήμερα 20.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι αυτές οι εκτιμήσεις "δεν είναι επικαιροποιημένες". Υποστήριξε, επίσης, ότι τα κονδύλια που θα διαθέσει το υπουργείο είναι 16,5 δισεκατομμύρια δραχμές.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, σημείωσε ότι στην ίδια αίθουσα ο πρώην υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας είχε υποσχεθεί για το 1998 3.000 προσλήψεις, οι οποίες δεν έγιναν. Πρόσθεσε δε ότι "δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία με τη σημερινή επάνδρωση", ενώ παρατήρησε πως οι δαπάνες για την πρόσληψη προσωπικού στο φετινό προϋπολογισμό σε σχέση με πέρσι είναι μειωμένες κατά 33%. Πάντως, παρά την επιμονή του Μπ. Αγγουρακη για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα προσλήψεων λόγω και του επείγοντος χαρακτήρα, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία, ο υφυπουργός παρέμεινε στη σφαίρα των υποσχέσεων και στη δευτερολογία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ