Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε θα τους περάσει!

Εχει αλλάξει, τα τελευταία χρόνια, το τροπάρι, με το οποίο επιχειρείται να ευνουχιστεί και να χτυπηθεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου, το οποίο 25 χρόνια μετά εξακολουθεί να πυρπολεί τις καρδιές των απλών ανθρώπων και να είναι ο εφιάλτης των στηριγμάτων του συστήματος. Αυτό που προβάλλουν φέτος κατά κόρον είναι η "ανησυχία" για το πώς "θα διασφαλιστεί ο ειρηνικός εορτασμός", πώς "θα περιφρουρηθεί η πορεία, πώς δε θα γίνουν καταλήψεις" και άλλα παρόμοια. Πρόκειται, βέβαια, για καλά μελετημένη προπαγάνδα που εξυπηρετεί, ταυτόχρονα, πολλούς στόχους τους και κυρίως πώς θα θαφτεί το μήνυμα της εξέγερσης. Να μη γίνεται, δηλαδή, καμία συζήτηση για το σύγχρονο νόημά του, για το αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό περιεχόμενό του.

Παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο, λανσάρονται οι "προβληματισμοί" και οι "ιδέες" για κατάργηση του εορτασμού από ΜΜΕ και "σχολιαστές", που ποτέ δεν έκρυψαν το μίσος τους απέναντι στην εξέγερση του Νοέμβρη. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κ. Καραμανλής θεώρησε ως καλή ευκαιρία να ρίξει το σύνθημα για κατάργηση του ασύλου, σύνθημα που υιοθετεί αναμφίβολα η κυβέρνηση Σημίτη, αλλά αυτή τη στιγμή έχει άλλεςαντιδραστικές "προτεραιότητες" στην παιδεία.

Δε θα τους περάσει! Ο,τι και αν κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να "ξεμπερδέψουν" με το Νοέμβρη. Οσο και αν το επιθυμεί διακαώς η πρεσβεία των ΗΠΑ και οι εγχώριοι τσανακογλείφτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ