Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο μπράβος

ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ έγινε ..."μπράβος", προκειμένου να καταφέρει ο Σημίτης χτες να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο και μετά να πει το ...ποίημά του στις τηλεοπτικές κάμερες.

***

Σπρώχνανε οι αληθινοί μπράβοι, σπρώχνανε και διάφορα άλλα ...στελέχη του εκσυγχρονισμού, μπήκε στη μέση και ο Θόδωρος, προκειμένου να κάνει χώρο στον πρόεδρο.

***

Μάλιστα, έφαγε και κάτι ...ψιλές κατά λάθος από έναν σωματοφύλακα, ο οποίος φαίνεται δεν ήταν ενημερωμένος για το πώς ακριβώς είναι διαρθρωμένη η ...ηγεσία του Κινήματος.

***

Τέλος πάντων, η εκτίμηση της νεολαίας για την κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών είναι γνωστή (ιδίως δε για την εκπαιδευτική πολιτική της) και δεν εξυπηρετεί σε τίποτε αυτός ο τρόπος ...εκτόνωσης ορισμένων.

***

Η, μάλλον, εξυπηρετεί κυρίως αυτούς, ενάντια στους οποίους υποτίθεται ότι στρέφεται...

***

Οσο για τη σημερινή πορεία, προφανώς οι γνωστοί μηχανισμοί (χαφιέδες, ασφαλίτες, αστυνομικοί, ΜΑΤ, κάμερες στο κυνήγι της ακροαματικότητας) θα είναι στη θέση τους. Ας είμαστε κι εμείς στη δική μας...

***

ΑΪΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ το ...δημοκρατικό αίσθημα των Ευρωπαίων εταίρων μας στην περίπτωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον οποίο ζητά η Τουρκία να εκδοθεί από την Ιταλία, χωρίς, προφανώς, να έχει ...καλές προθέσεις.

***

Τον ζητάνε και οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν είναι και απίθανο να ζητήσουν την ενεργοποίηση της Συνθήκης Σένγκεν γι' αυτήν την περίπτωση, η οποία, να είστε βέβαιοι, δε φτιάχτηκε για την πάταξη της εγκληματικότητας.

***

Στο κόλπο δε, μπαίνει και η Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση κι ας μην είναι δουλιά της. Είναι, ίσως, μια καλή ευκαιρία να επεκτείνει τα ...ενδιαφέροντά της και εναντίον του κουρδικού λαού με το σύνηθες πρόσχημα της τρομοκρατίας.

***

Αλλωστε, ως γνωστόν, όσο περισσότερο μπερδεύεται η εν λόγω "συμμαχία" στις υποθέσεις των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο το καλύτερο γι' αυτήν, αφού βρίσκει ερείσματα να παρεμβαίνει σε κάθε θέμα από εκεί και πέρα, και, φυσικά, τόσο το χειρότερο για μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ