Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Ρεσιτάλ υποκρισίας και πολιτικαντισμού

Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην υπηρεσία εδραίωσης του ευρύτερου ρόλου που διεκδικεί στην ελληνική κοινωνία. Την Κυριακή από τον μητροπολιτικό ναό Ελασσόνας Λάρισας έκανε κήρυγμα περί "επανάστασης" και "αναρχίας", που όπως υποστήριξε πρεσβεύει ο χριστιανισμός, αλλά και άσκησε "κριτική" στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα τον Γερ. Αρσένη.

Ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς του να είναι "επαναστάτες" και "αναρχικοί" γιατί: "Οι χριστιανοί πρέπει να είναι επαναστάτες. Ο Χριστός υπήρξε ο πρώτος επαναστάτης, ας μου επιτραπεί η έκφραση ο πρώτος αναρχικός, ο οποίος θέλησε να φέρει μια νέα τάξη πραγμάτων στην κοινωνία". Ωστόσο, απαγόρευσε σε οποιονδήποτε άλλον να είναι επαναστάτης, καθώς "κανείς δεν μπορεί να είναι επαναστάτης αν δεν είναι χριστιανός".

Ομως δεν παρέλειψε να κάνει και "αυτοκριτική" για λογαριασμό βέβαια άλλων εκκλησιών. Ειδικότερα, μιλώντας για τη στάση ορισμένων εκκλησιών της Νότιας Αφρικής την περίοδο του καθεστώτος των φυλετικών διακρίσεων, του γνωστού "απαρχάιντ", ανέφερε ότι "υπήρξαν εκκλησίες, οι οποίες βρέθηκαν στο πλευρό των τέκνων που ήθελαν το ρατσισμό". Και πρόσθεσε: "Είναι προδοσία του επαναστατικού χαρακτήρα της πίστεως όλα αυτά".

Ο Αρχιεπίσκοπος χρέωσε στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται κατά καιρούς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Παιδεία. Χρησιμοποιούν, όπως είπε, τα παιδιά ως "πειραματόζωα". Επίσης είπε: "Λένε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να εκφραστούν. Αμα στο σχολείο δεν τους μαθαίνουν τη γλώσσα, πώς να ξέρουν να εκφραστούν; Αυτά φταίνε; Τα παιδιά φταίνε ή όσοι έκαναν τις λεγόμενες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις κατά καιρούς και διαστήματα, οι οποίοι χαλούν συνήθως ό,τι κάνανε οι προηγούμενοι; Αυτό δε γίνεται στην πατρίδα μας;".

Τις τελευταίες αυτές δηλώσεις για την Παιδεία ήρθε εκ των υστέρων να τις μαζέψει με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, όπου υποστηρίζεται ότι η κριτική που ασκήθηκε δεν αφορά τη μεταρρύθμιση του Γερ. Αρσένη και επισημαίνεται ότι η Εκκλησία έχει στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας "για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση υπουργού - Αρχιεπισκόπου για τα Θρησκευτικά (2015-09-30 00:00:00.0)
Αρχιεπισκοπική ...άγνοια (2001-03-22 00:00:00.0)
Για γέλια και για κλάματα... (2000-08-19 00:00:00.0)
Η πορεία της εκπαίδευσης δεν αλλάζει (2000-04-14 00:00:00.0)
Το αντιεκπαιδευτικό σύστημα Αρσένη (2000-01-09 00:00:00.0)
Με τις ευλογίες και του Χριστόδουλου (1998-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ