Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ
Με τις ευλογίες και του Χριστόδουλου

Σκοταδιστικό παραλήρημα από τον αρχιεπίσκοπο, ενάντια στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. Τη χαρά του για την υποστήριξη, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας

Απέκλεισε ο υπουργός Παιδείας, με δήλωσή του χτες στη Βουλή, την πιθανότητα αλλαγής της εξεταστέας ύλης των εξετάσεων. Οπως είπε, η ύλη έχει ήδη μειωθεί αρκετά και "αν υπάρχει κάποιο θέμα ίσως να συζητηθεί και να δούμε με ποιο τρόπο, πιο αποτελεσματικό, οι καθηγητές θα προσεγγίσουν τη διδακτέα ύλη".

Ο Γερ. Αρσένης είπε ότι, κατά τη διάρκεια "τηλεδιάσκεψης", του ζήτησαν οι μαθητές να μειωθεί η ύλη, αλλά τους απάντησε ότι "ήδη με υπουργική απόφαση στις 30 Οκτώβρη έχει μειωθεί η εξεταστέα ύλη, μείωση που είναι επαρκής". Αποκαλύπτοντας τις πραγματικές του επιδιώξεις για το "διάλογο", είπε ότι αυτός δε γίνεται "για να αποφασίσουμε για αλλαγές, αλλά για να κατανοήσουμε τα προβλήματα, που τυχόν υπάρχουν από την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Δε θέλω όμως να δημιουργήσω την εντύπωση ότι επίκεινται αλλαγές.

Ευμενώς αποδέχτηκε, όπως ήταν φυσικό, ο υπουργός Παιδείας τη στήριξη που του παρέσχε ο πολυπράγμων αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για τις καταλήψεις, "λέγοντας ότι και αυτός συμμερίζεται τη δική μου ανησυχία για την αναταραχή που υπάρχει στην Παιδεία με τις καταλήψεις". Σε χτεσινές δηλώσεις του, ο αρχιεπίσκοπος, σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να "πάει" τους νέους, αρκεί όμως αυτοί να μην κάνουν καταλήψεις... Ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε τους μαθητές να μην "παρασύρονται από ανεύθυνους δημαγωγούς, που κρύβουν πίσω από τα δήθεν συμφέροντα των παιδιών τη δική τους ανικανότητα", χαρακτήρισε τα αιτήματα των μαθητών "αήθη αιτήματα για λιγότερη μάθηση" και κάλεσε τους γονείς να μην "παρασύρονται και να υποστηρίζουν πρακτικές που διδάσκουν στα παιδιά την ανυπακοή προς τους νόμους, την ασέβεια προς την έννομη τάξη, την αδιαφορία για την ξένη περιουσία, την ασυδοσία και τις ύβρεις".

Χτες στην Επιτροπή Μορφωτικών προσήλθαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και των αναπληρωτών και ανέπτυξαν τις θέσεις τους κυρίως για το θέμα της απορρόφησης των αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ