Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ
Απομόνωση, τουλάχιστον, μέχρι το 2005!

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ με αφορμή τις απαντήσεις του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Απ. Τασούλα για την πρόσβαση της σήραγγας Μετσόβου

Μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το έργο της Εγνατίας οδού - κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει πριν το 2005 - στη νέα του χάραξη, θα υπάρξει η δυνατότητα πρόσβασης της σήραγγας στο Μέτσοβο και το τέλος της απομόνωσης της Ηπείρου. Τα παραπάνω τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ,όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι μέχρι το 2005 η απομόνωση της Ηπείρου από την υπόλοιπη Ελλάδα θεωρείται δεδομένη.

Η ΝΕ Ιωαννίνων τονίζει ότι "σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ στη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα, για την πρόσβαση της σήραγγας στο Μέτσοβο και το τέλος της απομόνωσης της Ηπείρου το χειμώνα από την υπόλοιπη Ελλάδα, γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει η σήραγγα αν δεν ολοκληρωθεί το έργο της Εγνατίας οδού με τη νέα του χάραξη".

Στη νέα όμως χάραξη υπάρχουν πέντε εργολαβίες οι οποίες, με βάση το χρονοδιάγραμμα της Εγνατίας, θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια. "Με όλες τις καλές προοπτικές - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - η πρόσβαση στη σήραγγα δε θα γίνει πριν το 2005. Από το 1999 μέχρι το 2005 η απομόνωση της Ηπείρου από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι δεδομένη".

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την ύπαρξη της σήραγγας εδώ και 12 χρόνια χωρίς αυτή να λειτουργεί, ενώ αναφερόμενη στα μεγάλα έργα υπογραμμίζει ότι είναι καλό μεν να γίνονται αυτά τα έργα αρκεί όμως να συνοδεύονται από την ανάπτυξη της περιοχής. Με τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας, της βιοτεχνίας και βιομηχανίας.

Τέλος, καλεί "όλους τους φορείς της πόλης και κάθε Γιαννιώτη να ενεργοποιηθούν σε μια κατεύθυνση, ώστε να λυθούν τα προβλήματα αυτά που ταλανίζουν την περιοχή της Ηπείρου για πολλά χρόνια. Από υποσχέσεις είμαστε πλήρεις, τα έργα δεν τα βλέπουμε",τονίζει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ