Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δεν καταλαβαίνουν από Α. Λ. Τ.

Διάτρητα αποδεικνύονται τα αστυνομικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν ένα μήνα για την αποτροπή των ληστειών στις τράπεζες. Για άλλη μια φορά φαίνεται καθαρά ότι δεν αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα μόνο με αστυνομικά μέτρα. Απεναντίας, μπορεί να προκαλέσει θύματα, όπως συνέβη χτες με τον τραπεζοϋπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας Αλκιβιάδη Βεχλίδη, τον οποίο πυροβόλησαν οι ληστές στα πόδια.

Η πρώτη ληστεία έγινε το πρωί σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Λένορμαν 146 στον Κολωνό. Δυο ένοπλοι με την απειλή αυτόματου όπλου άρπαξαν περίπου 5,5 εκατ. δραχμές και διέφυγαν με κλεμμένο δίκυκλο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί επίσης κλεμμένες πινακίδες. Η μοτοσικλέτα βρέθηκε μετά από λίγο κοντά στην τράπεζα, ενώ οι δράστες είχαν γίνει άφαντοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, "τα αστυνομικά μέτρα εξουδετερώθηκαν από τη στιγμή που η Αμεση Δράση δεν ειδοποιήθηκε αμέσως. Πρώτα ενημερώθηκε η ιδιωτική εταιρία "Ερμής", που έχει αναλάβει την ασφάλεια των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ και μετά χτύπησε ο συναγερμός στο "100". Τα κρίσιμα λεπτά της καθυστέρησης οι δράστες είχαν καταφέρει να αλλάξουν μεταφορικό μέσο και να χαθούν", λένε οι αστυνομικοί.

Η δεύτερη ληστεία έγινε το απόγευμα, όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές για το κοινό και τα αστυνομικά μέτρα της ομάδας αποτροπής ληστειών είχαν τελειώσει, για χτες. Τέσσερις νεαροί πήγαν με "παπάκια" στην οδό Χρεμωνίδου 46 στο Παγκράτι, οι δυο έσπασαν με βαριοπούλα τη βιτρίνα, μπήκαν μέσα και αιφνιδίασαν τους τρεις ταμίες, οι οποίοι δεν ανέμεναν μια τέτοια βίαιη εισβολή. Και πριν καλά καλά καταλάβουν τι συνέβαινε, ένας οπλοφόρος άνοιξε πυρ εναντίον τους με αυτόματο όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια ο ένας από τους τρεις.

Από τότε, επίσης, που δραστηριοποιείται η ομάδα Α. Λ. Τ. παρατηρείται έξαρση των ληστειών με θύματα τους πελάτες των τραπεζών. Οι δράστες καιροφυλακτούν έξω από τις τράπεζες και παίρνουν τα χρήματα απλών καταθετών ή λογιστών εταιριών, τους οποίους έχουν βάλει νωρίτερα στο μάτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ