Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς τρόλεϊ για 6 ώρες

Ακινητοποιούνται σήμερα, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., τα τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ έχουν εξαγγείλει για τις ώρες αυτές στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση, με προοπτική να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1998.

Τη σημερινή 6ωρη στάση εργασίας κήρυξε σε έκτακτη συνεδρίασή του το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, μετά τον προκλητικό εκβιασμό της διοίκησης του Οργανισμού πως υπογράφει μόνο διετή ΣΣΕ, με προφανή σκοπό να "αλυσοδέσει" τους εργαζόμενους ενόψει της εφαρμογής των αντεργατικών κανονισμών εργασίας, που ψήφισε πρόσφατα η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Με χτεσινή του ανακοίνωση το προεδρείο της Ενωσης καταγγέλλει τη διοίκηση των ΗΛΠΑΠ για αδιαφορία απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, επισημαίνοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ι. Χρυσουλάκης "αρνείται πεισματικά και εντελώς αδικαιολόγητα την υπογραφή ΣΣΕ, παρότι δεχόμαστε την πρόταση για τήρηση της εισοδηματικής πολιτικής, όπως έγινε στην ΕΘΕΛ".

Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι "δεν πρόκειται να περάσει ο εκβιασμός της διοίκησης" και προαναγγέλλεται κλιμάκωση του αγώνα, για την υπογραφή ΣΣΕ το 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ