Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε απόγνωση 70 εργαζόμενοι

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Μέσα σε κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας ζουν οι 70 εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Εύβοιας, αφού - εκτός των άλλων - έχουν να πληρωθούν δύο μήνες, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα πρόσθετων εργασιών και αναδρομικά από την εφαρμογή της ΣΣΕ από 1.1.98, συνολικού ύψους 60 εκατομμυρίων δραχμών.

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τη σημερινή διοίκηση της ΕΑΣ - την ονομάζει "διοίκηση χωρίς πρόγραμμα και όραμα" - για απραξία στην επίλυση των προβλημάτων που συσσωρεύονται και επιδεινώνουν συνεχώς την κατάσταση, αλλά και τις προηγούμενες φιλοκυβερνητικές διοικήσεις που δημιούργησαν τεράστια χρέη. Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στη διοίκηση, για την απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία του τυροκομείου, το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή στήριξης και ανάκαμψης της Ενωσης.

Επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΕΑΣ Εύβοιας "κάνει τη δουλιά της" και δεν ξεφεύγει ούτε ένα γράμμα από τις διαδικασίες μετατροπής των Ενώσεων σε μονάδες εξυπηρέτησης των ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων και των μεγαλοαγροτών που λυμαίνονται τον αγροτικό κόσμο. Γι' αυτό έχει κάνει εξαρχής και χωρίς αντίρρηση αποδεκτή τη λεγόμενη "μελέτη βιωσιμότητας", προκειμένου να πετύχει ρύθμιση των χρεών της. Μελέτη που προβλέπει τη συρρίκνωση του προσωπικού κατά 25 άτομα και την πώληση περιουσιακών της στοιχείων που θα τη μετατρέψουν από μοχλό παρέμβασης υπέρ των αγροτών σε οικονομική μονάδα για τους λίγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ