Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ"
Συνεχίζονται οι δίκες για την επιχορήγηση

Στα δικαστήρια οδηγούνται πρώην μέλη των πάλαι ποτέ "Οικολόγων - Εναλλακτικών", για την τύχη κρατικής επιχορήγησης που τους εγκρίθηκε πριν μια επταετία.

Με ανακοινώσεις τους, τα μέλη των συντακτικών επιτροπών και οι συνεργάτες των περιοδικών "Οικοτοπία" και "Νέα Οικολογία" και το κόμμα "Πράσινη Πολιτική" καταγγέλλουν το δικηγόρο Δ. Χατζηπαναγιώτου και σχήμα του οποίου ηγείται, πως παρενοχλούν και εκφοβίζουν μέλη τους, με στόχο την απόσπαση κρατικής επιχορήγησης περίπου 38 εκατ. δρχ. Δηλαδή, την εκκρεμή κρατική επιχορήγηση που εγκρίθηκε να δοθεί στους "Οικολόγους - Εναλλακτικούς" το '90-'91, λόγω της εισαγωγής τους στη Βουλή εκείνη την περίοδο. Το ποσό αυτό, υποστηρίζουν οι "Οικολόγοι - Εναλλακτικοί" θα έπρεπε να επιστραφεί στο δημόσιο ή να διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς ευρείας αποδοχής, εφόσον το σχήμα ουσιαστικά απενεργοποιήθηκε.

Σημειώνουν πως παρουσιαζόμενος ως συνιδρυτής των "Οικολόγων - Εναλλακτικών", ο συγκεκριμένος δικηγόρος προσπαθεί ιδιοτελώς να αποσπάσει το ποσό. Πως γι' αυτό το λόγο, με μηνύσεις και δικαστικές ενέργειες οδήγησε χτες στα δικαστήρια την Τ. Ανδρεαδάκη, πρώην βουλευτή και τωρινή νομαρχιακή σύμβουλο και τον Ν. Χρυσόγελο, πρόεδρο της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Μεσόγειος SOS", και στις 22 Δεκέμβρη οδηγεί τον Γ. Σχίζα, συντονιστή έκδοσης της "Οικοτοπίας". Ακόμα, επισημαίνουν πως εκκρεμούν δικαστικές ενέργειες εναντίον του μέλους του προεδρείου της "Πράσινης Πολιτικής" Κ. Σπανόπουλου και του ιδρυτικού μέλους των "Οικολόγων - Εναλλακτικών" Ν. Ηλιόπουλου. Τέλος, τονίζουν την ανάγκη αποδοκιμασίας και απομόνωσης του Δ. Χατζηπαναγιώτου και έκφρασης αλληλεγγύης στους προαναφερόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ