Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Στο εδώλιο η απεργία

Την οδό των δικαστηρίων επέλεξε, κατά την πάγια τακτική της, η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει το απεργιακό κύμα που ξέσπασε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η διοίκηση της ΥΠΑ, με αίτηση που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) και συζητήθηκε χτες, ζήτησε να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές όλες οι στάσεις εργασίας, που κήρυξαν για σήμερα και αύριο οι τηλεπικοινωνιακοί, για σήμερα και την ερχόμενη Τρίτη οι αερολιμενικοί, καθώς και οι στάσεις εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Αίτημα των αερολιμενικών, που έχουν κηρύξει στάση εργασίας σήμερα, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. και την ερχόμενη Τρίτη, από 12 έως 4 μ.μ., είναι να καταβληθεί και στον κλάδο τους το επίδομα που θα πάρουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων για τη λειτουργία του νέου συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Οι τηλεπικοινωνιακοί και τα μέλη της ΟΣΥΠΑ, που έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ζητούν την άμεση πρόσληψη προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΥΠΑ, κυρίως στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι οι σημερινές στάσεις εργασίας των αερολιμενικών και των τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ