Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα όνειρα των μαθητών εφιάλτες για την "Αυγή"

Μετά το χέρι βοηθείας που έδωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος στην κυβέρνηση, μέσα από τις "προτάσεις διεξόδου" που διατύπωσε, μετά την αποτυχία της επιχείρησης διάσπασης των μαθητών, που σκηνοθέτησε ο "Συνασπισμός" και προσπάθησε να συμβάλει στην υλοποίησή της η "Αυγή", μετά τη διάψευση των ευσεβών του πόθων ότι οι μαθητές θα κουραστούν και θα σκύψουν το κεφάλι, δεν άντεξαν, πανικοβλήθηκαν και έβγαλαν στη δημοσιότητα το πραγματικό τους πρόσωπο!

***

Στη στήλη "Εξ αφορμής" της "Αυγής" και σε άρθρο που υπογράφει η κ. Μαρία Αρβανίτη - Σωτηροπούλου αποδεικνύεται ότι οι μαθητικοί αγώνες αποτελούν πραγματικό εφιάλτη για το στέλεχος του "Συνασπισμού".

Αφού η εν λόγω κυρία κάνει μια αναφορά στην κατάσταση που επικρατούσε στην εκπαίδευση επί χούντας, για να αποδείξει προφανώς ότι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, αναμασά όλα τα προβοκατόρικα επιχειρήματα σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών, οι οποίοι προβαίνουν σε "εκ του ασφαλούς βανδαλισμούς".

Επιτίθεται στις μορφές πάλης, που δημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις αποφασίζουν οι μαθητές, επισημαίνοντας ότι τα "όνειρα δεν πραγματοποιούνται με καταλήψεις" και ομολογεί ότι η "πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης όλων μας". Προφανώ,ς αναφέρεται στην πραγματικότητα της ελπίδας, της ενότητας και του αγώνα που διαμορφώνει το αγωνιζόμενο μαθητικό κίνημα, μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται δίπλα τους, τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που αρνούνται να συμβιβαστούν και να ξεπουληθούν, όπως έχουν ήδη κάνει η κ. Αρβανίτη και οι όμοιοί της.

***

Τέλος, εκφράζοντας όλο το βάθος της παραίτησης, της υποταγής, του συμβιβασμού που τους διακρίνουν, δηλώνει πως "πάθαμε και μάθαμε επενδύοντας στο ανέφικτο", καλώντας έμμεσα τους μαθητές να παραιτηθούν από τα όνειρά τους και να κυνηγήσουν το κατά τη γνώμη της εφικτό, καμία μικροβελτιωσούλα δηλαδή, σαν κι αυτές που ρίχνει στις συνεντεύξεις του ο Κωνσταντόπουλος.

Δυστυχώς γι' αυτούς όμως, οι μαθητές ποτέ δε δέχτηκαν μαθήματα από "κουρασμένα, υποταγμένα παλικάρια" και ούτε τώρα είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε κανένα κήρυγμα παραίτησης και συμβιβασμού. Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους, συντονίζονται τοπικά και πανελλαδικά, αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης και έχουν ακόμη "γεμάτες τις μπαταρίες τους". Ετσι θα χαλάνε τον ύπνο σε πολλούς.

Π. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2013-02-01 00:00:00.0)
Η «κεντροδεξιά» στη διαχείριση(2008-04-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-10-26 00:00:00.0)
Επιμένει στην πολεμική εναντίον του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ(2002-11-26 00:00:00.0)
Παραίτηση στελέχους του ΣΥΝ(2002-05-31 00:00:00.0)
Θορυβήθηκαν(1998-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ