Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Χείρα βοηθείας" στην κυβέρνηση από την ΠΑΣΚ

Ενώ διογκώνονται οι αντιδράσεις, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚ ζήτησε διάλογο με το υπουργείο Παιδείας για επιμέρους ζητήματα του νόμου. Η ΔΕΕ δηλώνει ότι δε νομιμοποιεί με την παρουσία της το διάλογο - απάτη

Βλέποντας το υπουργείο Παιδείας ότι αποτυγχάνουν οι προσπάθειες που έχουν καταβάλει, είτε μέσω του αυταρχισμού είτε μέσω της εντατικοποίησης του κομματικού μηχανισμού αλλά και των διοικητικών μηχανισμών (προϊστάμενοι, σχολικοί σύμβουλοι κλπ.) προκειμένου να εκτονώσει, να ανακόψει ή να περιορίσει το κίνημα που αναπτύσσεται, ρίχνει ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό πυροτέχνημα περί δήθεν διαλόγου, σε μια προσπάθεια να βρει συνένοχους στην εφαρμογή του νόμου 2525 (η τελευταία συνάντηση έγινε στις 24/7/97).

Ετσι, το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του στις 8 του Δεκέμβρη προς τη ΔΟΕ προτείνει να αρχίσει διάλογο μαζί της στο "πλαίσιο εφαρμογής" του νόμου, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ να συζητήσουν "πώς θα εφαρμοστεί καλύτερα ο νόμος".

Οπως καταγγέλλει η ΔΕΕ, χείρα βοηθείας και σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση μπροστά στις ογκούμενες κινητοποιήσεις έδωσε συνειδητά η κυβερνητική πλειοψηφία της ΠΑΣΚ με σχετικό από 30/11 έγγραφό της, με το οποίο ζητούσε άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η ΠΑΣΚ ζήτησε από το ΔΣ της ΔΟΕ εξουσιοδότηση για να ορίσει το χρόνο του διαλόγου, η ΔΑΚΕ συμφώνησε με το διάλογο, όχι όμως αυτή τη χρονική στιγμή, ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η παράταξη του "ΣΥΝ".

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η ΔΕΕ τονίζει:

"Οταν, κύρια αιτήματα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου είναι κατάργηση του νόμου 2525, επαναφορά της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί, η κατηγορηματική αντίθεση στην ιδεολογική χειραγώγηση που προωθείται μέσω της επαναφοράς της έκθεσης - αστυνόμευσης των εκπαιδευτικών, η 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, 12χρονο υποχρεωτικό βασικό σχολείο, τα σύγχρονα ενιαία αναλυτικά προγράμματα, το 15% για την παιδεία, η υπεράσπιση και διεύρυνση της ενιαίας δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και η ποιοτική αναβάθμισή της, η οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών κλπ.

Οταν, η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης και όλο και πιο πλατιά στρώματα των μαθητών - γονιών - εκπαιδευτικών κλπ. κατανοούν στην πράξη τον αντιεκπαιδευτικό της χαρακτήρα και το κίνημα που σήμερα βρίσκεται σε έξαρση, ολοένα και θα μεγαλώνει, το ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει παρά να πει όχι στο στημένο διάλογο - παγίδα, απαιτώντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου". Η ΔΕΕ από την πλευρά της δηλώνει ότι δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της το διάλογο - απάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ