Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πότε θα δοθεί στέγη στους Κούρδους;

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη και Στρ. Κόρακα προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας

Τρία ερωτήματα για τα προβλήματα των Κούρδων προσφύγων στην Ελλάδα, που το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνουν τραγικές διαστάσεις, θέτουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Στρ. Κόρακας,με Ερώτησή τους για τους υπουργούς Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλο και Υγείας Λ. Παπαδήμα.

Το πρόβλημα των Κούρδων, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, παρουσιάζει μια εξέλιξη που αντανακλά τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους ξένους μετανάστες στη χώρα μας και ειδικά απέναντι στους Κούρδους, οι οποίοι και στην πατρίδα τους βιώνουν την άγρια τρομοκρατία των Τούρκων στρατοκρατών, που αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας. Πολλοί απ' αυτούς, επισημαίνουν οι δυο βουλευτές, αναγκάζονται να ξεσπιτώνονται και να μεταναστεύουν στις γύρω ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στη χώρα μας. Και τονίζουν: "Εδώ - ακόμα και στην περιοχή της πρωτεύουσας - αντιμετωπίζουν πλείστα όσα προβλήματα, ακόμα και προβλήματα επιβίωσης. Πολύ συχνά σχεδόν εξαθλιωμένες ομάδες Κούρδων προσπαθούν να επιβιώσουν σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή στις διάφορες πλατείες".

Αναφερόμενοι στην περίπτωση της πλατείας Κουμουνδούρου, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν ότι οι Κούρδοι εκεί "ζουν" σε μεσαιωνικές συνθήκες, οι οποίες λόγω των καιρικών συνθηκών επιδεινώνονται διαρκώς. Αλλωστε, δημιουργούνται τεράστιοι κίνδυνοι - όπως τονίζουν χαρακτηριστικά - για την υγιεινή και γενικότερα για την ανθρώπινη διαβίωση των ίδιων των Κούρδων, ενώ ταυτόχρονα προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στους περιοίκους της πλατείας, ακόμα και στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού που λειτουργεί στην πλατεία. "Η μέχρι τώρα "αντιμετώπιση" του προβλήματος περιορίστηκε σε αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, σε απελάσεις τους κλπ", καταλήγουν οι βουλευτές του Κόμματος και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να διαμορφωθούν άμεσα ανεκτές συνθήκες για τη στέγαση των Κούρδων της πλατείας Κουμουνδούρου, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και για τη λειτουργία του δημοτικού αποχωρητηρίου και μετά τις 9 το βράδυ;
  • Πότε θα σταματήσουν οι απελάσεις των Κούρδων και να τους χορηγείται πολιτικό άσυλο εφόσον το ζητούν, αναγνωρίζοντάς τους την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα και εξασφαλίζοντάς τους όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απ' αυτό, ενώ ταυτόχρονα να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.
  • Ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλα Κέντρα Υποδοχής και εγκατάστασής τους, όπου θα τους εξασφαλίζονται στοιχειωδώς άνετες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στέλνουν Κούρδο αγωνιστή στα κάτεργα της Τουρκίας (2003-06-14 00:00:00.0)
SOS από το Μπραχάμι (2000-04-06 00:00:00.0)
Από την πλατεία Ωδείου στην Κουμουνδούρου! (2000-03-12 00:00:00.0)
Δε μας φταίνε οι Κούρδοι (1999-02-11 00:00:00.0)
Ντροπή η εγκατάλειψη των άστεγων Κούρδων (1998-12-04 00:00:00.0)
Τα αιτήματα (1998-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ