Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Επιμένει στην πολεμική εναντίον του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ

Επιμένει ο πρόεδρος του Συνασπισμού στην πολεμική του εναντίον του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ για τη θέση τους στο Κυπριακό. Από τις σελίδες του κυριακάτικου «Εθνους» επιχειρεί για μια ακόμα φορά την ενοχοποίησή τους και τη στηλίτευση των θέσεών τους ως «διχαστικών» και «επιζήμιων».

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο ΔΗΚΚΙ και στην «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών» δηλώνει ότι «κάθε άλλο παρά προτείνουν λύση διαφορετική από τη σημερινή κατάσταση», επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για «διχαστική και επιζήμια άποψη», επαναφέρει τα περί «εθνοπροδοτών και εθνοσωτήρων», λέγοντας ότι «η Αριστερά ποτέ δεν είχε σχέση με τέτοιες διχαστικές αντιλήψεις πατριωτικής πλειοδοσίας».

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος διεκδικεί για το κόμμα του το «αλάθητο», ενώ διαγράφει, στο όνομα μιας κακώς νοούμενης ρεαλιστικότητας, θέσεις όπως αυτή της δίκαιης και βιώσιμης λύσης στα πλαίσια των παλαιότερων αποφάσεων του ΟΗΕ και αναπαράγει την κυβερνητική ρητορεία περί επώδυνων συμβιβασμών κλπ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει ότι άλλο πράγμα είναι ο πατριωτισμός και η διεθνής αλληλεγγύη και άλλο ο απομονωτισμός και η εθνικίζουσα ρητορεία, διεκδικώντας βέβαια για τον Συνασπισμό τα πρώτα χαρακτηριστικά και αποδίδοντας τα δεύτερα στο ΚΚΕ, το οποίο, κατά τη γνώμη του, «εδώ και πολύ καιρό γλιστράει σε μια εθνικίζουσα λογική».

Μάλιστα, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, σε ρόλο τιμητή της ταξικότητας του ΚΚΕ, και φυσικά διαστρεβλώνοντας πλήρως τις θέσεις του, αναφέρει ότι αυτό «θέλει να είναι κόμμα της εργατικής τάξης, όμως στην Κύπρο βλέπει μόνο Ελληνες και Τούρκους, δε βλέπει πλούσιους και φτωχούς, εργάτες και εργοδότες, συντηρητικά και προοδευτικά κόμματα. Αυτή η ανάλυση συνιστά διαζύγιο του ΚΚΕ με τη μαρξιστική παράδοση»! Σ' αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι έχει σημασία για την αξία των λεγομένων ποιος τα εκφέρει. Εν προκειμένω ο Ν. Κωνσταντόπουλος είναι ο πρόεδρος ενός κόμματος που καμία σχέση δεν έχει πλέον με ταξικές, από την πλευρά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, θεωρήσεις των πραγμάτων και φαινομένων, όντας διαπρύσιος κήρυκας της «ταξικής συνεργασίας», της «κοινωνικής συναίνεσης» κλπ.

Τέλος, επιτίθεται προσωπικά στη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα, λέγοντας ότι «δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από τις εκλογές και επιμένει σε μια διχαστική τακτική στο χώρο της Αριστεράς. Εξακολουθεί να θεωρεί ως βασικό αντίπαλο τον ΣΥΝ και την ΚΕΔΑ». Την «τιμητική» του είχε και ο «Ριζοσπάστης», για τον οποίο ο Ν. Κωνσταντόπουλος δήλωσε - κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια - ότι καθημερινά επιδίδεται στην κατασυκοφάντηση των θέσεων του ΣΥΝ.

Τις ίδιες κατηγορίες επανέλαβε από το ραδιόφωνο του ΠΛΑΝΕΤ 99,5 και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα χρεώνοντας τις επιλογές του ΔΗΚΚΙ στο... ΚΚΕ. Οπως ανέφερε, «υπάρχει μια υποχώρηση από την πλευρά του ΔΗΚΚΙ στην επιλογή του ΚΚΕ να μην συνεργάζεται με τον ΣΥΝ και υπάρχει παγίως σε κάθε κρίσιμη καμπή». Παρακάτω δε σε σχέση με την κριτική που το ΔΗΚΚΙ έκανε στις θέσεις του ΣΥΝ ο Ν. Βούτσης ενοχοποίησε και πάλι το ΚΚΕ λέγοντας: «Αυτά τα λέει το ΚΚΕ, ο "Ριζοσπάστης", εάν θέλει το ΔΗΚΚΙ που δεν του αξίζει αυτός ο ρόλος, να τα επαναλαμβάνει ας το κάνει»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ