Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Με το σχέδιο Ανάν θα έχουμε νέο «Αττίλα»

Για «παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο από τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ», σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το «σχέδιο Ανάν», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματός του.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο Σάββατο, ο Δ. Τσοβόλας έκανε σφοδρή πολιτική επίθεση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο, για τους χειρισμούς, τις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις τους για το «Σχέδιο Ανάν». Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο σχέδιο «παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Κύπρου». Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι «με την αποδοχή επί της αρχής του σχεδίου Ανάν, όπως έκανε δυστυχώς η κυβέρνηση, η ηγεσία της ΝΔ και του ΣΥΝ, η Ελλάδα αχρηστεύει το μοναδικό αποτελεσματικό, νομικό και διπλωματικό επιχείρημα και όπλο, που διέθετε επί πολλές δεκαετίες μέχρι τώρα για την απόκρουση των τουρκικών απειλών και διεκδικήσεων, που προέβαλε και προβάλλει, στο Αιγαίο». Σ' άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι «αν γίνει αποδεκτό το σχέδιο Ανάν, θα έχουμε ένα νέο Αττίλα, αλλά αυτή τη φορά με εκσυγχρονιστική μορφή, με διπλωματική μορφή και με τη συναίνεση δυστυχώς της ελληνικής πλευράς».

Ο Δ. Τσοβόλας, συγχρόνως ανέφερε ότι «τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης επί του σχεδίου αυτού», που αναφέρει η κυβέρνηση, «είναι εμπαιγμός προς τον ελληνισμό, προς τον ελληνικό και κυπριακό λαό». Σύμφωνα, με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, «μετά από αυτή την απαράδεκτη πολιτική, χρειάζεται κατά συνέπεια ενότητα του ελληνικού λαού και του Ελληνισμού, καθώς και κοινή δράση».

«Εχουν θράσος να μιλάνε για Αριστερά και πρόοδο»

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ απάντησε και στον Ν. Κωνσταντόπουλο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομά του, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς, στους οποίους ο τελευταίος είχε προχωρήσει δηλώνοντας ότι η «Πατριωτική Κίνηση» κατά του σχεδίου Ανάν είναι «επικίνδυνη, επιζήμια και διχαστική».

Συγκεκριμένα είπε: «Τι τραγικό! Τι τραγελαφικό! Κι έχουν το θράσος αυτοί που ηγούνται του Συνασπισμού να μιλάνε για Αριστερά, για πρόοδο! Επειδή ήρθε και δήλωσε, την πρώτη μέρα που κάναμε στην Αθήνα την κίνηση, που περάσανε όλα τα κόμματα, οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, το απείλησε με διαγραφή. Μπράβο. Δε θα πω τίποτα άλλο. Καταλαβαίνετε τι γίνεται στο παρασκήνιο και γιατί. Εμείς τους αφήνουμε στο πρόβλημά τους. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες αυτών των κραυγών και θα δώσουν μόνοι τους την απάντηση σε όλους αυτούς που τους υποτιμούν τη νοημοσύνη».

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Δ. Τσοβόλας, αναφερόταν στον Δ. Σουλιώτη, ο οποίος τελικά απέσυρε την υπογραφή του από την ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ