Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ... ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ

Οι ανταγωνισμοί: «Τα ποσά είναι δυσθεώρητα κι ένα ολόκληρο κύκλωμα (εντός κι εκτός της χώρας) που σιτίζεται από τα εξοπλιστικά προγράμματα έχει κάθε συμφέρον να διατηρεί τις πολιτικές έντασης, να διογκώνει τις τριβές, να μεγιστοποιεί τις απειλές, να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την πατρίδα, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τους εντός κι εκτός Ελλάδος μεσάζοντες.

Οι αμυντικές δαπάνες είναι αναγκαίες και ουδείς Ελλην βαρυγκώμησε ποτέ πληρώνοντας από το υστέρημά του. Ξέρει, όμως, πολύ καλά πως η κούρσα των εξοπλισμών, που διάφοροι εντός και εκτός της χώρας επιθυμούν, εξυπηρετεί κυρίως τους μεσάζοντες. Οχι τη χώρα...» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Μια αποκαλυπτική συνηγορία: «Ηδη, η αντιπολίτευση, με το δίκιο της, έχει ασχοληθεί με το θέμα και εκτός από τις Ερωτήσεις, που έχει καταθέσει στη Βουλή, απειλεί να μετατρέψει το θέμα σε πολιορκητικό κριό κατά της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής μίλησε για αδιαφανείς διαδικασίες, παράνομες μεθοδεύσεις, φωτογραφικές προδιαγραφές και στημένες διαδικασίες απ' τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο των προμηθειών και των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ειδικότερα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην προμήθεια των ελικοπτέρων "Απάτσι", αντιπρόσωπος των οποίων είναι ο γνωστός προμηθευτής όπλων και εκδότης Θωμάς Λιακουνάκος και συνεταίροι του "στο κόλπο" ο μεγαλοεργολάβος και επίσης εκδότης Γιώργος Μπόμπολας και ο "γνωστός εθνικός προμηθευτής" Σωκράτης Κόκκαλης» (ΑΥΡΙΑΝΗ).

Η μνήμη: «Ακόμα και τα κομπιούτερ για να υπάρξουν χρειάζονται τη μνήμη τους, πόσο μάλλον οι άνθρωποι την ιστορία τους.

Ισως έτσι εξηγείται γιατί στην ελληνική εκπαίδευση το μάθημα της Ιστορίας είναι πλέον Istory όπως λένε οι Αμερικανοί για τα πεθαμένα και τα αδιάφορα...» (Στάθης Σ. - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ