Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εξοπλισμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στα εξοπλιστικά προγράμματα ψάχνει να βρει η Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί (συνεπικουρούμενη κι από άλλους «ενδιαφερόμενους» που τυγχάνουν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ) διάφορα σενάρια για λαϊκή κατανάλωση.

Οχι, βέβαια, πως δεν υπάρχουν πολλά και διάφορα σκάνδαλα σε αυτή την ιστορία. Σίγουρα υπάρχουν. Ομως, γιατί να ψάχνει κανείς για σκανδαλάκια, όταν έχει μπροστά του το μεγάλο σκάνδαλο; Οταν το σύνολο των σχετικών κονδυλίων (2,2 δισ. ευρώ), μόνο για την Εθνική Αμυνα δεν πηγαίνουν..;

Εκτός, αν οι κάθε λογής «δυνάμεις ταχείας αντίδρασης» και «ευρωστρατοί», ασχολούνται με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και δεν το είχαμε καταλάβει.

Οσο για το ρόλο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σ' αυτή την ιστορία, όσο πάει και μικραίνει. Τίποτε δεν κατασκευάζεται εδώ, η τεχνογνωσία ανήκει σε άλλους (κάθε άλλο παρά «φίλια» φερόμενους) και γενικώς η εξάρτηση αναπτύσσεται σε όλο της το μεγαλείο.

Α, να μην ξεχάσουμε και τον εξοπλισμό της ελληνικής αστυνομίας που θα φτάσει αισίως τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Είναι - λένε - για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μάλλον θα μας μείνει και στη συνέχεια. Μαντέψτε δε πώς θα χρησιμοποιηθεί.

«ΚΑΘΑΡΟΥΣ» θέλει τους λεωφορειόδρομους, λέει το υπουργείο Μεταφορών, απαντώντας στα αιτήματα των αυτοκινητιστών. Εντάξει αλλά για να περνάει τι ακριβώς;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μήπως θεωρεί ότι έχει αναπτύξει το στόλο των λεωφορείων και των τρόλεϊ ώστε να μιλάμε σήμερα για αποτελεσματικά μέσα μαζικής μεταφοράς; Μήπως, το κυκλοφοριακό είναι ευθύνη της κακής νοοτροπίας των Ελλήνων, που αρέσκονται να επιδεικνύουν τα αυτοκίνητά τους;

Τα αυτοκίνητα, των οποίων οι οφειλόμενες δόσεις - θυμίζουμε - αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων στα ευαγή τραπεζικά ιδρύματα που όσο περνάει ο καιρός γιγαντώνεται.

Ομως κάποιος, τα καλλιεργεί και τα ενθαρρύνει όλα αυτά με τις πολιτικές επιλογές του, έτσι δεν είναι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ