Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δημιουργηθεί ένας υπολογίσιμος πόλος αντεπίθεσης

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διεύρυνση που αποφάσισε το ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στη Λάρισα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε:

«Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε μπροστά στη συζήτηση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ήδη έγινε η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Αυτή η διεύρυνση σημαίνει ότι διαμορφώνονται πιο καταπιεστικοί και δυνατοί μηχανισμοί εναντίον των λαών, αλλά από την άλλη μεριά, μπορούν οι λαοί να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους, για ν' αντιμετωπίσουν τις κοινές συνέπειες. Διευρύνεται ο αντίπαλος; Πρέπει να διευρυνθούν οι συνεργασίες των λαών, οι συνεργασίες σε κάθε χώρα, ακριβώς για να δημιουργηθεί, στην πορεία, υπολογίσιμος πόλος, όχι μόνο αντίστασης - αυτό σημαίνει παθητικότητα - αλλά ένας πόλος αντεπίθεσης. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα βρεθούμε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις και το ΚΚΕ έχει αποκτήσει την ωριμότητα και την εμπειρία να είναι πιο έτοιμο ν' αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις, όχι μόνο του, αλλά μαζί με το λαό, όχι για τον εαυτό του, αλλά για τα λαϊκά συμφέροντα, για ν' ανοίξει μια πόρτα στην προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο: «Πώς εξηγείται το γεγονός ότι πρώην σοσιαλιστικές χώρες "στριμώχνονται" για να μπουν στο ΝΑΤΟ», η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Γι' αυτό έγινε όλη η επιχείρηση ανατροπής του σοσιαλισμού. Για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των δυνάμεων του καπιταλισμού. Και μ' αυτή την έννοια, εντάσσονται αυτές οι χώρες στο ΝΑΤΟ. Ακριβώς για να δώσουν χέρι βοήθειας στις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Δεν είναι κάτι το παράξενο. Ολη η σταυροφορία περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλη η περικύκλωση του σοσιαλισμού γιατί γινόταν; Για τη δημοκρατία; Για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τάχα για την ελευθερία μετακίνησης και ταξιδιών; Εγινε για να επεκταθεί το ΝΑΤΟ ακόμα περισσότερο. Για να βάλει στο "κλουβί" περισσότερους λαούς. Ομως η διεύρυνση θα δημιουργήσει φυγόκεντρες τάσεις. Μη φανταστείτε ότι η διεύρυνση θα "βαδίζει" σ' ένα δρόμο στρωμένο με ρόδα για τους αρχιτέκτονές της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ