Τρίτη 26 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι αποφασίστηκε

Τα περίπου 2,2 δισ. ευρώ, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να δαπανηθούν για τέσσερα εξοπλιστικά προγράμματα, με τα όποια - όπως υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας - «ολοκληρώνεται η υλοποίηση του ΕΜΠΑΕ 2001 - 2005». Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε, όπως ανέφερε και ο Γ. Παπαντωνίου, ότι «η σημερινή κυβέρνηση από το 1996-97 και μετά αύξησε τις αμυντικές δαπάνες στο 5% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος από το 3% που ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990».

Σύμφωνα, με τον υπουργό:

- Το πρώτο εξοπλιστικό πρόγραμμα αφορά την αγορά 32 μεταφορικών ελικοπτέρων, με προαίρεση τεσσάρων, καθώς και την αγορά τεσσάρων υγειονομικών ελικοπτέρων και έξι των ειδικών δυνάμεων. Το ύψος του ποσού αυτής της πρώτης παραγγελίας είναι 651 εκατομμύρια ευρώ.

- Η δεύτερη απόφαση, δήλωσε ο Γ. Παπαντωνίου, αφορά την αγορά 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου «Απάτσι», με κόστος 683 εκατομμύρια ευρώ.

- Το τρίτο πρόγραμμα, αφορά τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών τύπου «S» του πολεμικού ναυτικού, με κόστος 381 εκατομμύρια ευρώ.

- Το τέταρτο και τελευταίο πρόγραμμα περιλαμβάνει τη ναυπήγηση μια κορβέτας, στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, σε συνεργασία με την αγγλική εταιρία «Vosper», με την οποία ήδη συνεργάζονται τα Ναυπηγεία για τη ναυπήγηση των πέντε πυραυλακάτων, με κόστος 415 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ