Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κόλαση για τους πολλούς, παράδεισος για τους λίγους

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ICAP, για το ποιοι ωφελούνται και ποιοι ζημιώνονται από την κυβερνητική πολιτική, του λεγόμενου εθνικού στόχου

Εφιαλτικά στοιχεία για τους "κερδισμένους" και "χαμένους" της ..."εθνικής υπόθεσης" της ΟΝΕ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσα από δύο διαφορετικές έρευνες της εταιρίας ICAP, που αποτελούν και τις δύο όψεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η μια αφορά τα επίσημα καθαρά κέρδη των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου το 1997 και η δεύτερη την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τις έρευνες:

  • Τα επίσημα κέρδη των βιομηχάνων πέρσι αυξήθηκαν τουλάχιστον 13%. Σε σχέση με το 1991, τον τελευταίο πριν το Μάαστριχτ χρόνο η αύξηση αγγίζει το αστρονομικό ποσοστό 3,314%!
  • Για κάθε απασχολούμενο, οι βιομήχανοι καρπώθηκαν κέρδη τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια δραχμές.

Την ίδια στιγμή, η απόγνωση και η αγανάκτηση για τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής είναι παραπάνω από εμφανείς, αφού:

  • Πάνω από το 88% των ελληνικών νοικοκυριών δηλώνει ότι φέτος χειροτέρευσε, ή, στην καλύτερη περίπτωση, παρέμεινε στάσιμη, η οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 40,4% εκτιμά ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο του χρόνου.

Τέλος, "χαστούκι" για τους κυβερνώντες και όλους τους συνοδοιπόρους στην πορεία προς την ΟΝΕ, αποτελούν τα αποτελέσματα της έρευνας για τις προτεραιότητες που θέτουν οι Ελληνες, αφού το 33,3% εκτιμά ότι εκείνο που προέχει είναι η ανακατανομή των εισοδημάτων υπέρ των εργαζομένων, το 27,4% προτάσσει το θέμα της ανάπτυξης και μόλις το 7,7% θεωρεί ότι αποτελεί προτεραιότητα η "σύγκλιση" και η ΟΝΕ.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ