Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η νομιμότητα έχει πολλές εκδοχές...

Αποκαλυπτικές κατά τα φαινόμενα παραλείψεις και συμπτώσεις, τη βασιμότητα των οποίων απομένει να ελέγξει το Εφετείο Αθηνών στην επικείμενη δίκη, συνοδεύουν την ιστορία των αγοραπωλησιών στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Συνοπτικά να αναφερθούμε κατά χρονολογική σειρά στα στοιχεία που παραθέτουν οι προσφεύγοντες, εναντίον των φερόμενων ως ιδιοκτητών, εξωραϊστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής:

- Ο συμβολαιογράφος που συνέταξε το '93 το οριστικό συμβόλαιο αγοραπωλησίας έκρινε ότι η πωλούμενη έκταση ήταν αγροτική και όχι δασική, και έτσι δε θεώρησε απαραίτητο να προσκομιστούν και να ενσωματωθούν στο οριστικό συμβόλαιο πιστοποιητικά από το Δασαρχείο, την Αρχαιολογία και άλλους αρμόδιους φορείς.

- Οι υποθηκοφύλακες Λαυρίου και Κερατέας, που εντοπίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού η έκταση είναι δασική και προστατευόμενη, αρνούνται να μεταγράψουν το συμβόλαιο που τους υποβάλλει η εκπρόσωπος του συνεταιρισμού και συντάσσουν απορριπτικές πράξεις για τη μεταγραφή.

- Ο εισαγγελέας Ηλ. Κολιούσης παραπέμπει μετά από αυτά την εκπρόσωπο του συνεταιρισμού, με τις κατηγορίες της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και άλλων αδικημάτων, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

- Αλλά μετατίθεται στη συνέχεια από την Αθήνα στην Αρτα.

- Μετατίθεται όμως και ο δασονόμοςμ ο οποίος είχε καταθέσει ότι η πωλούμενη έκταση είναι δασική και αναδασωτέα, από το Λαύριο στην Καστοριά. - Η εκπρόσωπος του συνεταιρισμού αθωώνεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών από όλες τις κατηγορίες.

- Ζητείται νέα μεταγραφή του συμβολαίου, αυτή τη φορά, μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων σε εισαγγελέα, ο οποίος παραγγέλλει στους υποθηκοφύλακες να μεταγράψουν το συμβόλαιο αγοράς των 2.500 στρεμμάτων στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

- Οι υποθηκοφύλακες αρνούνται και πάλι, αυτή τη φορά γιατί οι υποδείξεις γίνονται από αναρμόδιο.

- Μετά από προσφυγή των ενδιαφερόμενων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι υποθηκοφύλακες Λαυρίου και Κερατέας υποχρεώνονται τελικά να μεταγράψουν το συμβόλαιο.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να γραφεί στο Εφετείο Αθηνών, κατά την επικείμενη δίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ