Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Καθυστερεί η προετοιμασία του

Διαπιστώσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων στο Σώμα

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται στις διαδικασίες προετοιμασίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δασικών πυρκαγιών.

Τη διαπίστωση αυτή έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο συνεδρίασε προχτές και εξέτασε την πορεία εφαρμογής του νόμου με τον οποίο ανατέθηκε η δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τα μέλη του ΔΣ ομόφωνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εξ αντικειμένου θα υπάρξει αδυναμία ανταπόκρισης στον τομέα της δασοπυρόσβεσης κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο και αυτό διότι δεν έχει προσληφθεί έγκαιρα το απαραίτητο προσωπικό. "Η όποια ευθύνη, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΥΠΣ, θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τα αρμόδια υπουργεία. Η ΠΕΥΠΣ απαιτεί την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.500 δοκίμων πυροσβεστών, διαδικασία η οποία επιβάλλεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/3/99 το αργότερο".

Ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε ήδη για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αλλά όλα εξαρτώνται από τα κονδύλια που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών συνολικά για τη δασοπυρόσβεση. Ηδη έχει προγραμματιστεί η αγορά οχημάτων και πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ για την ανανέωση των αεροπλάνων υπήρξε κυβερνητική δέσμευση από το καλοκαίρι.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα έγινε σύσκεψη ανωτάτων στελεχών, ενώ δημιουργήθηκε και ειδική Διεύθυνση για τη δασοπυρόσβεση με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Γεώργιο Πιπύρο. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας επιπλέον θέσης υπαρχηγού και αύξησης των οργανικών θέσεων των ανωτάτων αξιωματικών. Οι πρωτοβουλίες αυτές όμως, δε βρίσκουν σύμφωνο κυρίως το κατώτερο προσωπικό, το οποίο βλέπει να επαληθεύονται οι ενστάσεις εκείνων που υποστήριζαν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αγωνίζεται για την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης, μόνο και μόνο για να αυξηθούν οι θέσεις των "γαλονάδων" του Σώματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ