Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ε' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στήνει κάλπη με "ψευδεπίγραφο" δημοψήφισμα

Με ένα "ψευδεπίγραφο" δημοψήφισμα, που στην ουσία δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση, η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έρχεται να προτείνει λύση διεξόδου στα προβλήματα της εκπαίδευσης, αμφισβητώντας τις θέσεις του κλάδου και τις πάγιες συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ προτείνει τη διεξαγωγή "στο πόδι" και εντός δύο ημερών, δημοψηφίσματος, αγνοώντας τις θέσεις του κλάδου και αμφισβητώντας το πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98. Το όλο περιεχόμενο του πλαισίου του δημοψηφίσματος κινείται στη λογική των γνωστών θέσεων που υιοθετούνται από ορισμένα κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι θέσεις αυτές είναι για την αναστολή των εξετάσεων στη Β' Λυκείου. Η λογική αυτή επιχειρεί να περιορίσει το όλο ζήτημα μόνο στη Β' Λυκείου, λογική στην οποία εντάσσεται και η πλειοψηφία του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι ενέργειες αυτές με δημοψηφίσματα τέτοιου τύπου υπονομεύουν τους στόχους του κλάδου και τους αγώνες των μαθητών και ότι η δημοκρατία των συλλογικών διαδικασιών πρέπει να εκφράζεται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του κλάδου, που οφείλει το ΔΣ να προχωρήσει άμεσα. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι οι ΕΛΜΕ θα πρέπει να πάρουν μέτρα για την ανάπτυξη των αγώνων και το συντονισμό τους με τους αγώνες των μαθητών.

"Το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ με τη συνδρομή του διοικητικού μηχανισμού (Διεύθυνση και διευθυντές σχολείων), δεν είναι τίποτα άλλο από ανοιχτό ξεπούλημα θέσεων, των αγώνων του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος για την κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98. Θέτουν σε ψηφοφορία προτάσεις που αποκαλύπτουν τη συμφωνία τους με την ουσία της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και μέσω αυτού του δημοψηφίσματος προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους αδράνεια και συνενοχή, ενώ παράλληλα βγάζουν από τη δύσκολη θέση τον υπουργό Παιδείας θέτοντας προτάσεις και στρέφουν τα πυρά προς την ΟΛΜΕ, την ώρα που ο υπουργός δηλώνει ότι δε θα μετατοπιστεί ούτε στο ελάχιστο από τις θέσεις του...", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΕ, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν και να ψηφίσουν τις προτάσεις εκείνες που πραγματικά έχει ανάγκη η παιδεία και ο κλάδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ