Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Το ταμείο "είναι μείον"

Εκτός απ' τη μη εκκαθάριση των εφημεριών εμφανίζονται και προβλήματα στην καταβολή των μισθών και Δώρου Χριστουγέννων

Ασφυκτιούν οικονομικά τα δημόσια Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά, καθώς και οι εγκεκριμένες συμπληρωματικές επιχορηγήσεις δεν επαρκούν για την καταβολή των αναδρομικών μισθού και εφημεριών στους γιατρούς, αλλά και για την καταβολή του 13ου μισθού στους εργαζόμενους. Μόνο τα Νοσοκομεία της Αθήνας έχουν ζητήσει 23 δισ. δραχμές για συμπληρωματική επιχορήγηση και εγκρίθηκαν μόνο 12 δισ. δραχμές.

Ηδη, έξι Νοσοκομεία κρούουν τον "κώδωνα του κινδύνου" και ζητούν επιπλέον επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομικών, για την καταβολή, κυρίως, του δεύτερου 15ημερου του Δεκέμβρη. Τα Νοσοκομεία αυτά είναι το Κρατικό Αθήνας,το ΚΑΤ,το "Αγλαϊα Κυριακού",το "Σισμανόγλειο",το Ογκολογικό "Αγιοι Ανάργυροι" και το "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων. Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Αγιοι Ανάργυροι" ζήτησε 540 εκατ. δραχμές, εκ των οποίων εγκρίθηκαν μόνο 75 εκατ. δραχμές που δίδονται στους γιατρούς για την κάλυψη των οφειλομένων αναδρομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Κρατικού Αθήνας απέστειλε έγγραφο στον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη,στο οποίο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα αναδρομικά των εφημεριών, το μισθό του Δεκέμβρη και το Δώρο Χριστουγέννων, εξαιτίας της, κατά το ήμισυ, περικοπής του προϋπολογισμού.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κρατικού Αθήνας προκηρύσσει από σήμερα και επ' αόριστον επίσχεση εργασίας με αίτημα την άμεση καταβολή των μισθών. Επίσης, σήμερα οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του ανατολικού κτιρίου (ώρα 8 π.μ.) προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, οι γιατροί του Ογκολογικού Νοσοκομείου "Αγιοι Ανάργυροι" συνεχίζουν τις εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.) μέχρι και τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη, οπότε θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση. Αίτημα των γιατρών είναι η καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων από 1.1.1998 και χωρίς περικοπές για κανένα γιατρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ