Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ 2ΟΥ ΚΑΙ 12ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Κάνουν μάθημα σε γυμναστήριο και αποθηκευτικούς χώρους

Να παρέμβει στον ΟΣΚ, ώστε να δώσει τα οφειλόμενα για την ολοκλήρωση και παράδοση των αιθουσών που έχουν ανάγκη οι μαθητές, αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, όπου μετείχαν και γονείς

Την παρέμβαση στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) ώστε να δοθούν τα χρήματα για την ολοκλήρωση και παράδοση των αιθουσών διδασκαλίας της παλιάς πτέρυγας του σχολικού συγκροτήματος, που συστεγάζονται το 2ο και 12ο Δημοτικά σχολεία Ν. Ιωνίας, αποφάσισε ομόφωνα στην προχτεσινή συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας. Ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των γονέων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και ύστερα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) συγκροτήθηκε μια τριμελής επιτροπή, η οποία σήμερα θα επισκεφτεί τον ΟΣΚ, προκειμένου να του ζητήσει την άμεση απόδοση της πρώτης δόσης της σχετικής χρηματοδότησης που είχε υποσχεθεί ο Οργανισμός, ώστε να ξαναρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής της πτέρυγας που έχουν σταματήσει από τις 3 του Νοέμβρη 1998.

Οπως έκαναν σαφές οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των δύο σχολείων, η ολοκλήρωση και παράδοση των αιθουσών της παλιάς πτέρυγας, που παρουσιάζουν ρωγμές από σεισμούς, είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς απειλείται η υγεία των παιδιών. Αρκεί να πούμε ότι τα παιδιά κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο και σε λυόμενους και αποθηκευτικούς χώρους, εντός του σχολικού συγκροτήματος, σε άθλιες συνθήκες και πολλές φορές παρέα με τα ποντίκια. Μπροστά στον κίνδυνο της ηπατίτιδας ή άλλων παθήσεων, οι μαθητές απέχουν 15 μέρες τώρα από τα μαθήματά τους.

Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο ΟΣΚ είχε δεσμευτεί για την παράδοση των αιθουσών μέχρι το Σεπτέμβρη, με την έναρξη, δηλαδή, της σχολικής χρονιάς. Ομως και το διάστημα παρήλθε, αλλά και ο ΟΣΚ δεν έχει καταβάλει ούτε μια δραχμή για κάποιες υποτυπώδεις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Αυτές έγιναν μετά από ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε ο ΟΣΚ με το δήμο και την εταιρία "ΑΡΓΩ ΑΤΕ" που έχει αναλάβει το έργο. Η εταιρία υποστηρίζει ότι δεν πήρε δραχμή από τον ΟΣΚ, αλλά 40 εκατομμύρια δραχμές από κονδύλια του δήμου που προορίζονταν για επισκευές και συντήρηση σχολικών κτιρίων. Ο ΟΣΚ είχε δεσμευτεί με απόφασή του, στις αρχές του Οκτώβρη 1998, για χρηματοδότηση του έργου σε τρεις δόσεις: Η πρώτη με 98.000.000 δρχ., η δεύτερη 50.000.000 και η τρίτη με την παράδοση του έργου, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στα 197.000.000 δρχ.

Σε συνάντηση, στις αρχές του Δεκέμβρη, μεταξύ του προέδρου του ΟΣΚ, του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και εκπροσώπων των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, ο πρώτος δεσμεύτηκε για άμεση καταβολή του ποσού ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθούν οι αίθουσες. Το ποσό όμως δεν έχει δοθεί, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλι από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

"Ο ΟΣΚ μπορεί και αύριο ακόμη να δώσει τα χρήματα", τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του ο νομαρχιακός σύμβουλος, Χρήστος Λαζαρίδης.Ο ίδιος πρότεινε - και αποτέλεσε την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου - να παρέμβει η Νομαρχία Αθήνας στον ΟΣΚ ώστε να δώσει εκτός από τα 40 εκατομμύρια που έδωσε ο δήμος και την πρώτη δόση που υποχρεούται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ