Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Ηλιαχτίδα στο κίνημα της νεολαίας

Σε εκδήλωση στο ΤΕΙ Πειραιά μίλησε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η ανασυγκρότηση της ΚΝΕ ήταν μια ελπίδα. Μια ρόδινη ηλιαχτίδα για το κίνημα της νεολαίας", επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, μιλώντας χτες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΒ Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Ο Σπ. Χαλβατζής στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ανάγκες που οδήγησαν τον Αύγουστο του 1968 το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - και σε πείσμα των καιρών - να πάρει αυτή την ιστορικής σημασίας πολιτική απόφαση για την ίδρυση της ΚΝΕ και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε με την πάροδο των χρόνων στην ανάπτυξη του κινήματος της νεολαίας. "Με οδηγό τα πρωτοπόρα στελέχη της και έχοντας για στήριγμα τον πολιτικοϊδεολογικό καθοδηγητή, το μαρξιστικό - λενινιστικό πολιτικό φορέα της νέας κοινωνίας το ΚΚΕ και την οργανωτική της ενίσχυση, έδωσαν μια άλλη προοπτική στο κίνημα της νεολαίας, κόντρα στην τρομοκρατία, την ηττοπάθεια και την εκμετάλλευση", τόνισε.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στην εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση", είπε ότι σήμερα οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι από τα πιο ελπιδοφόρα στοιχεία της τελευταίας περιόδου. "Η ωριμότητα και η συντονισμένη δράση που έδειξαν και δείχνουν οι μαθητικοί αγώνες πανελλαδικά είναι αξιοσημείωτη. Χρειάζονται όμως στήριξη από το ευρύτερο λαϊκό κίνημα και τους φορείς της εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ιδεολογική επίθεση και τους μηχανισμούς καταστολής, υπονόμευσης και συκοφάντησης των αγώνων τους από την άρχουσα τάξη και τα ΜΜΕ που ελέγχει", επισήμανε.

Σχολιάζοντας τη στάση των ΜΜΕ σχετικά με το πώς προβάλλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, τόνισε: "Θα ήταν ικανοποιημένοι εάν κάθε μέρα κάποιες δεκάδες νέοι πέταγαν από μερικές μολότοφ στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο κλίμα που τους βολεύει και θέλουν να συντηρούν", καταλήγοντας: "Τους τρομάζουν τα μαζικά συλλαλητήρια των 10, 20, 30 και 50 χιλιάδων μαθητών στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα. Γι' αυτό και επιστρατεύουν κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο για να καταστείλουν και να συκοφαντήσουν τους μαθητικούς αγώνες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμα και διανοούμενους, μεγαλοδημοσιογράφους, αναλυτές των ΜΜΕ, που εργολαβικά επιδιώκουν να υπονομεύσουν το μαθητικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ