Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ
Για τυχοδιωκτισμό κατηγορούν το ΚΚΕ
  • Φραστική επίθεση στο ΚΚΕ, χτες στη Βουλή, από τον κεντρικό εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρο Κανελλόπουλο
  • Στρ. Κόρακας: Απογυμνώθηκε η σημερινή συνδικαλιστική πλειοψηφία στα μάτια των εργαζομένων
  • Βροχή τροπολογιών στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Εντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε χτες, κατά τη συζήτηση των άρθρων του λεγόμενου "μίνι - ασφαλιστικού", ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα και τον κεντρικό εισηγητή της κυβέρνησης (και πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ) Λ. Κανελλόπουλο. Αφορμή ήταν το ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα (σε σχέση και με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο), μίλησε για τη σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, κάνοντας λόγο για "διεφθαρμένη συνδικαλιστική ηγεσία, αφού ξεπουλά τους αγώνες των εργαζομένων", προσθέτοντας ότι "έχει απογυμνωθεί στους εργαζόμενους".

Ζητώντας το λόγο "επί προσωπικού θέματος", ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Κανελλόπουλος εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του ΚΚΕ, λέγοντας πως "αυτή η αίθουσα δεν είναι χώρος ασυλίας για το ΚΚΕ", κατηγορώντας το για "αμοραλισμό" και "υπονόμευση συνδικαλιστικών οργάνων", προσθέτοντας ότι είναι φορέας ενός "ακραίου πολιτικού τυχοδιωκτισμού"!

Ανταπαντώντας αμέσως μετά, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας τόνισε ότι "είναι πολύ μικρός ο κ. Κανελλόπουλος για να υβρίζει το ΚΚΕ"! Σημείωσε δε πως "θεωρώ απαράδεκτα αυτά που είπε ο κ. Κανελλόπουλος σε βάρος του ηρωικού ΚΚΕ, του κόμματος που με τους 80χρονους αγώνες και τις ανυπολόγιστες θυσίες του συνέβαλε αποφασιστικά και στο να βρίσκεται αυτός ο κύριος εδώ και να μιλάει". Αναφερόμενος δε και στο αντικείμενο της διαφωνίας, επισήμανε ότι"είναι γνωστό όπως φάνηκε και χτες ότι αυτή η χειραγωγημένη και διεφθαρμένη πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας έχει απογυμνωθεί από τους εργαζόμενους της χώρας μας και είναι παντελώς αναξιόπιστη".

Πλήθος οι τροπολογίες

Παράλληλα χτες διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, το φαινόμενο της "βροχής" υπουργικών τροπολογιών, που κατατέθηκαν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, για μια σειρά θέματα, οι οποίες θα συζητηθούν σε ελάχιστο αναλογικά χρόνο, στην εμβόλιμη συνεδρίαση που έχει οριστεί για σήμερα το πρωί.

  • Με τροπολογία που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθιερώνεται και για το προσωπικό της "Olympic Catering" το καθεστώς προϋποθέσεων συνταξιοδότησης του προσωπικού εδάφους της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", με στόχο, όπως αναφέρεται, τη "σταδιακή υποχρεωτική αποχώρηση των εργαζομένων, με συνέπεια τη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης από την επιβάρυνση δαπανών προσωπικού". Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, μειώνονται τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζομένων στις εταιρίες παραγωγής ινών αμιάντου, λόγω επικινδυνότητας του επαγγέλματος.
  • Σε άλλη τροπολογία, ρυθμίζονται οι ασφαλιστικές υποθέσεις των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν με βάση το νόμο 1057/80 και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκαν με βάση το 2190/94, προκειμένου να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις για τις ανάλογες πράξεις του ΙΚΑ.
  • Επίσης σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, ορίζεται ότι θα καταβληθούν οι εισφορές που αναλογούν από τον ΟΑΕΔ σε απολυμένους χαλυβουργικών επιχειρήσεων - μελών του ΕΚΑΧ, για την περίοδο 1991 - 1993.
  • Με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, προβλέπεται η παράταση του χρόνου παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για υποθέσεις φόρου μεταβίβασης με επαχθή αιτία θανάτου, δωρεάς, γονικής παροχής ή προίκας. Ενώ η προθεσμία έληγε στις 31 Δεκέμβρη 1998, παρατείνεται ως τις 30 Ιούνη 1999.
  • Τέλος, με ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, στον ιατρικό κλάδο του ΕΣΥ περιλαμβάνονται πλέον και οι οδοντίατροι, ενώ στο νόμο 2606/98 υπάγονται και οι ειδικευόμενοι στα ίδια μισθολογικά δικαιώματα με τους επιμελητές Γ, προκειμένου να λυθούν προβλήματα εφαρμογής του νέου μισθολογίου των γιατρών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ