Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φάτε χαβιάρι και διαμάντια, οι πεινασμένοι!

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

-

Τι ζητάνε όλοι αυτοί οι "αβράκωτοι" κάτω από το παλάτι; ρωτάει απορημένη η Αντουανέτα. - Δεν έχουν ψωμί, μεγαλειοτάτη. - Και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι; Στην εποχή της νέας αταξίας συνεχίζονται οι προκλήσεις τύπου"Αντουανέτας" στους πεινασμένους, τους άνεργους, τους απασχολήσιμους. Ετσι, αν δεν έχετε συμπληρώσει τα ψώνια των ημερών, έγκυρη ελληνική έκδοση, στη διαφημιστικής της εκδοχή προτείνει για το "απεριτίφ" του εορταστικού τραπεζιού χαβιάρι Μπελούγκα, ένα από τα ακριβότερα της Κασπίας και του κόσμου, προς εξακόσιες πενήντα χιλιάδες το κιλό (καλά το διαβάσατε).

Αντί για το χαβιάρι αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε ένα διάσημο αυθεντικό και μοναδικό "φουά γκρα", που κυκλοφορεί μόνο σε 1.500 πορσελάνινα βαζάκια, που το καθένα τιμάται μόνο (!) 40.000 δρχ. και το περιεχόμενο φτάνει για να πιει τη σαμπάνια του ένα ζευγάρι.

Αν είστε περισσότερο εκλεκτικοί, ιδιαίτερα αν ανήκετε στους συνταξιούχους και έχετε πεινάσει μετά από μια πορεία διαμαρτυρίας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις πανάκριβες μαύρες ή λευκές "τρούφες" που δεν έχουν σχέση με τα φτηνά σοκολατοειδή, αλλά είναι από τα σπανιότερα και ακριβότερα μανιτάρια του κόσμου και προσφέρονται στη συφερτική τιμή "γνωριμίας" των 600.000 δρχ. το κιλό η λευκή τρούφα και των 350.000 δρχ. η μαύρη (... λόγω φυλετικών διακρίσεων).

Αυτά, όμως, τα εδέσματα απαιτούν και ένα σπάνιο κρασί που προσφέρεται και στην ελληνική αγορά προς 306.510 δρχ. το μπουκάλι, ένα "καλούτσικο" ουίσκι από τα 500 μπουκάλια στον κόσμο προς (μόλις) 1.750.000 δρχ. το καθένα, ένα"σινιαρισμένο" πούρο προς 21.148 δρχ. το τεμάχιο (ο εφιάλτης του Κλίντον) και μια διάσημη σαμπάνια προς 235.000 δρχ. το μπουκάλι.

Και μην πάτε στην εορταστική δεξίωση, χωρίς τα καλογυαλισμένα παπούτσια "τάδε", προς 235.000 δρχ. το ζευγάρι. Και βέβαια να υπογράψετε το λογαριασμό με τον στυλογράφο "δείνα", που κοσμείται σε όλη του την επιφάνεια με 4.810 μικρά διαμάντια, στοιχίζει μόλις εξήντα εκατομμύρια δρχ. και μπορείτε να τον παραγγείλετε και στην Ελλάδα.

Αχ Αντουανέτα, που μόνο παντεσπάνι πρόσφερες τότε, στους πεινασμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ